Fototentoonstelling 11.11.11 zet Changemakers in Syrië centraal

Opening fototentoonstelling 11.11.11 (grote weergave)
Om de sensibiliseringscampagne van 11.11.11 rond ‘Changemakers’ extra kracht bij te zetten, wordt een fototentoonstelling opgezet in de bibliotheek van Oostkamp en Ruddervoorde. Van 28/10 tot en met 22/11 staan 10 sterke beelden van De Morgen fotograaf Tim Dirven in Raqqa (Syrië), centraal.

De campagne van 11.11.11 draait dit jaar rond Changemakers. De focus ligt op straffe mensen uit het Zuiden die het heft in eigen handen nemen en voor positieve verandering zorgen in hun omgeving. Deze campagne plaatst changemakers op een voetstuk omdat ze meer dan ooit onder druk staan.

De 10 beelden vertellen meer over Ahmad, één van de changemakers in de 11.11.11-campagne van dit jaar. Ahmad werkt aan de heropbouw van Raqqa, een stad die door de oorlog helemaal in puin ligt. Niet alleen gebouwen worden heropgebouwd, ook de mensen krijgen er de nodige opleiding en het sociaal weefsel wordt er opnieuw versterkt.

Dit zijn de andere changemakers waarrond 11.11.11-campagne voert:

  • Passy (Congo) maakt jonge vrouwen weerbaar. Ze vecht het seksueel misbruik in vluchtelingenkampen aan. Ze richtte Aidprofen op, waar vrouwen worden opgeleid om hun eigen keuzes te maken. 
  • Esperanza (Ecuador) werkt voor de grootste milieuorganisatie in Ecuador (Accion). Door die organisatie werden de rechten van de natuur in de grondwet opgenomen.
  • Red (Filipijnen) werkt voor ICSC (Institute for Climate and Sustainable Cities). Internationaal lobbyen ze o.a. voor hernieuwbare energie, maar ook lokaal worden mensen opgeleid door de organisatie om met zonnepanelen te werken.
  • Thais (Congo) maakt radio in Congo. Al 20 jaar geeft hij een stem aan de gewone Congolees. Met radioclubs gaat men gesprekken aan met de bevolking in alle uithoeken van de provincie. Zo krijgen journalisten nieuwe informatie en feedback en ontstaat er een dialoog.

De steun aan 11.11.11 past ook binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die door de Verenigde Naties op de mondiale ontwikkelingsagenda werden geplaatst. Deze doelstellingen vertaalt gemeente Oostkamp waar mogelijk naar lokaal niveau.

op 30 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP