Goed nieuws: de op- en afrit E40 terug open voor verkeer

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De werken aan de op- en afrit E40 in Oostkamp zijn afgerond. Het verkeer wordt er voortaan geregeld met verkeerslichten om de verkeersveiligheid te verhogen. Het Vlaams gewest en de gemeente danken je voor het begrip voor de hinder tijdens de werken!

Verhogen van de verkeersveiligheid voor het (vracht)verkeer op E40:

De permanente verkeerslichten moeten ervoor zorgen dat het verkeer komende van Oostende vlotter de Kapellestraat of Hertsbergsestraat kan oprijden, zodat er geen file meer is op de E40 (wat voor gevaarlijke situaties zorgde). Alle verkeersstromen zullen door lichten geregeld worden: het verkeer op de afrit, het verkeer naar de E40 richting Brussel en het verkeer tussen Oostkamp en Hertsberge.

Verhogen van de verkeersveiligheid voor fietsers:

  1. Het conflict tussen het verkeer dat van en naar de E40 rijdt en de fietsers richting Oostkamp, wordt door de verkeerslichten weggewerkt. Als de fietser groen licht heeft (drukknop), heeft alle autoverkeer rood. De fietsers kunnen dus veilig de op- en afrit passeren.

  2. Er werd ook een fietsoversteekplaats naar Nieuwenhove aangelegd die aansluiting geeft op het nieuwe fietspad langs het domein De Herten en door het Nieuwenhovebos. Dit zorgt voor een veilige en groene fietsverbinding tussen Erkegem en Nieuwenhove/Kortrijksestraat. De Vlaamse Landmaatschappij staat in voor de aanleg van het fietspad. Deze werken zouden tegen 31 oktober klaar moeten zijn. 

  3. De fietsers komende van Oostkamp richting Hertsberge zullen altijd door mogen fietsen. De lichten krijgen hiervoor nog een aangepaste module die klaar is in de loop van november. 

Wie krijgt wanneer groen licht?

De verschillende fasen kan je terugvinden bij de downloads.

op 25 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP