Herfstbladeren opruimen of niet?

herfstbladeren opruimen (grote weergave)
De herfstbladeren opruimen op je voetpad is een must en een verplichting. Maar wist je dat het soms ook goed is om die bladeren net te laten liggen? We geven je graag meer info!

 Oostkamp heeft heel wat mooie bomen in het straatbeeld. Herfstbladeren horen er dus bij, maar zorgen er ook voor dat de ondergrond glad wordt. Vlug opruimen dus, je wil geen ongevallen veroorzaken omdat je voetpad vol afgevallen bladeren ligt. Volgens het gemeentelijk politiereglement ben je hiertoe verplicht.

Wat met bladeren op je gazon?

Deze neem je best zoveel mogelijk weg. Door de gevallen bladeren krijgt het gazon te weinig licht, sterft het af en dit zorgt voor kale plekken.

En afgevallen bladeren tussen de planten?


Deze mag je wel laten liggen. Ze zorgen voor een beschermende laag tegen de vrieskou en de natuur zet de bladeren om in voedingsstoffen voor de grond. De laag bladeren mag niet dikker worden dan 10 centimeter, anders krijgt de grond geen zuurstof meer.

Bladkorven #handig

Om de inwoners te helpen, plaatst de gemeente zo’n 50tal bladkorven. Huishoudelijk afval en groenafval uit je tuin horen hier wel niet in thuis, enkel de bladeren die je opruimt op de openbare weg. De groendienst komt 1x per week langs om de bladkorven te ledigen.

op 18 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP