Korte Akkerstraat wordt voorbehouden voor plaatselijk verkeer

zicht op de scherpe bocht in de Korte Akkerstraat (grote weergave)
De Korte Akkerstraat wordt vaak door fietsers gebruikt, is relatief smal en heeft een scherpe bocht. Niettegenstaande wordt deze straat als verbindingsweg gebruikt. Uit veiligheidsoverwegingen voor de fietsers en de bewoners van de Korte Akkerstraat wordt plaatselijk verkeer ingevoerd.

Bewoners meldden ons dat de Korte Akkerstraat veel gebruikt wordt als verbinding tussen de Proosdijstraat en Akkerstraat. De straat wordt veel door fietsers gebruikt, is relatief smal en heeft een scherpe bocht. Om veiligheidsredenen vroegen de bewoners de straat af te sluiten. Na onderzoek bleek dat er hier onvoldoende draagvlak voor was. Eind juni/begin juli hebben we er verkeerstellingen gedaan. De resultaten tonen een duidelijk verschil in het aantal voertuigen tijdens en buiten de spits, waarbij het doorgaand verkeer zich voornamelijk concentreert tijdens de spitsuren.

Op basis hiervan hebben we de beslissing genomen om voorlopig geen harde maatregel te nemen door de straat af te sluiten, maar om de Korte Akkerstraat voor te behouden voor plaatselijk verkeer. De politie is gevraagd om er af en toe controles te doen. 

De regeling “plaatselijk verkeer” wordt genomen voor een periode van 1 jaar. In oktober 2020 zullen we opnieuw tellingen houden om te weten wat het effect is. Indien nodig kunnen we deze maatregel bijsturen.

op 21 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP