Sensibiliseringsactie rond inbraakpreventie op ‘1dagniet’

Diefstalpreventie 1 dag niet (grote weergave)
Tijdens de 6de editie van de nationale actie rond de strijd tegen inbraak ‘1dagniet’ zet ook Oostkamp extra in op inbraakpreventie. Twee vrijwilligers van Politiezone Het Houtsche zullen vrijdag 18 oktober aanwezig zijn in OostCampus en geven tips rond preventie tegen woninginbraken.

De vrijwilligers die vrijdag in het Onthaal van OostCampus aanwezig zijn geven nuttige tips hoe je je woning zo goed mogelijk kan beveiligen tegen inbraken. Ze geven ook de folder ‘diefstalpreventie’ mee met de geïnteresseerden.  Wie dat wil kan ook thuis een preventieadviseur laten langskomen om ter plaatse te helpen kijken hoe je je huis beter kan wapenen tegen inbraken. Daarvoor dien je een formulier van de website van politiezone Het Houtsche in te vullen en terug te bezorgen.

Zo zijn er logische zaken zoals ‘sluit alle ramen en deuren als je weggaat’ of ‘laat geen berichtje achter met de melding dat je weg bent’. Maar ook de tip om een inventaris aan te maken met serienummers en foto’s van waardevolle voorwerpen en de tip dat je best niet openbaar op sociale media post dat je op reis bent kunnen het verschil maken.

Het aantal woninginbraken is in Politiezone Het Houtsche met 30% gedaald t.o.v. 2018. Toch blijft het een onderwerp dat hoog scoort op de veiligheidsmonitor van de politie.

Burgemeester Jan de Keyser: “Gemeente Oostkamp zet daarom samen met Politiezone Het Houtsche verder hierop in. Zo zijn de preventievrijwilligers van de politie bijvoorbeeld telkens aanwezig bij het onthaal van nieuwe inwoners in de gemeente, zijn er samenwerkingsverbanden met bedrijfsleiders via WhatsApp en wordt er geïnvesteerd in ANPR camera’s met automatische nummerplaatherkenning.  Zo hopen we niet alleen de positieve evolutie in de daling het aantal woninginbraken te zien voortzetten, maar ook het veiligheidsgevoel daarover te verbeteren onder de inwoners. “

op 18 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP