Oostkamp ontvangt label ‘Hartveilige gemeente’

Oostkamp Hartveilig Rode Kruis (grote weergave)
De samenwerking tussen het Rode Kruis en Gemeente Oostkamp, zorgen ervoor dat de gemeente het label ‘Hartveilige gemeente’ mag ontvangen. Er wordt actief ingezet op het geven van reanimatie- en AED-cursussen door het Rode Kruis.

Voorwaarden voor het label ‘Hartveilige gemeente’

Om het label ‘Hartveilige gemeente’ te ontvangen, moet er minstens één automatische externe defibrillator (AED) op het grondgebied zijn die publiek toegankelijk is. In Oostkamp heeft de gemeente intussen gezorgd voor 9 locaties waar een AED toestel publiek toegankelijk is.

Daarnaast zet ze actief in op het informeren rond locaties met AED toestellen. Er is een extra laag op het digitale stratenplan op de website waar alle gekende AED toestellen aangeduid staan. De gemeente deed ook een oproep aan verenigingen, bedrijven, winkels, sportclubs … om hun AED toestel te registreren op de ‘Eerste Hulp’-app van het Rode Kruis.

Er is ook een engagement van de gemeente om de bevolking te sensibiliseren en samen met de Rode Kruisafdeling, opleidingen in reanimatie en AED-gebruik aan te bieden aan personeel (min. 10%) en bevolking.

Groot succes van AED en reanimatie cursussen

De cursussen reanimatietechnieken en gebruik van een AED toestel die het Rode Kruis op regelmatige basis organiseert in Oostkamp, blijken steeds een groot succes. Heel wat cursussen zijn maanden voor datum al volzet. Dat wijst erop dat er onder de bevolking groot belang gehecht wordt aan de kennis van deze levensreddende handelingen, wat de gemeente uiteraard alleen maar toejuicht.

Alle opleidingen voor dit najaar zijn intussen volzet, maar hou de activiteitenkalender in de gaten voor volgende sessies.

 

op 01 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP