Doe als handelszaak mee aan de Week van de Geestelijke Gezondheid

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Geestelijke Gezondheid (grote weergave)
Wist je dat je als handelaar met een kleine moeite kan bijdragen tot de geestelijke gezondheid van de Oostkampenaren? Doe mee aan de actie spreuken in het straatbeeld en schrijf tijdens de Week van de Geestelijke Gezondheid een spreuk op het raam van jouw handelszaak.

Dat het niet goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. Wist je dat 1 op 3 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten, of over psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Dit heeft zeker te maken met het taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder.

Daar willen we als gemeente Oostkamp verandering in brengen. Samen met Logo Brugge-Oostende slaan we de handen in elkaar voor de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’.

Actie
Met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes van bekende of lokale helden op ramen of etalages toveren we een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doen we hen nadenken over hun mentale gezondheid. Tegelijkertijd werkt de actie op een ludieke manier mee tegen het taboe dat nog altijd rust op (problemen met) geestelijke gezondheid.

Graag willen we jouw medewerking vragen. Doe mee aan ‘Spreuken in het straatbeeld’ en zet van 1 tot 10 oktober een spreuk op een raam van jouw zaak, vergezeld door #samenveerkrachtig. We zullen zelf ook spreuken plaatsen op de ramen van de gemeentelijke gebouwen o.a. OostCampus, De Valkaart en Ridefort.

Praktisch:

  1. Laat ons tegen vrijdag 20 september weten of jouw handelszaak wenst deel te nemen via dit e-formulier.
  2. Je ontvangt een link naar spreuken waaruit je kan kiezen. Een eigen gepersonaliseerde spreuk spreekt nog meer aan!
  3. Schrijf tussen zaterdag 28 september 2019 en dinsdag 1 oktober de spreuk op jouw raam. Wij hebben krijtstiften ter beschikking, af te halen aan het Onthaal In OostCampus vanaf woensdag 18 september. Geen tijd om het zelf te doen? Duid het aan in het e-formulier, er zullen dan vrijwilligers de spreuk op jouw raam komen zetten.
  4. Post een foto op #8020 of bezorg ons eentje via economie@oostkamp.be.

Kortom: het kost je weinig tot geen tijd of werk en je helpt ons zo de geestelijke gezondheid van de Oostkampenaren te verbeteren.

En shhhht. Vooraf zullen we hier niet over communiceren naar de inwoners. De verrassing doet zijn werk.

Deze actie kadert in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid met als thema dit jaar ‘Samen Veerkrachtig’. Van 1 tot 10 oktober (Werelddag Geestelijke Gezondheid) willen we extra stilstaan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid en een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen. Meer informatie: op de website Samen Veerkrachtig

op 13 september 2019
Nieuwsoverzicht
LCP