Start deeltijds kunstonderwijs in Oostkamp voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten, Muziek en Woordkunst-Drama

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

DKO deeltijds kunstonderwijs (grote weergave)
Begin dit jaar werd Stad Brugge gekozen om het bestaande kunstonderwijs van het Tekenatelier en het Jeugdmuziekatelier van gemeente Oostkamp te integreren in het deeltijds kunstonderwijs (DKO). De eerste lessen zijn intussen gestart, maar inschrijven kan nog tot eind september.

 

De Academie Brugge DKO en het Stedelijk Conservatorium Brugge hebben een sterke traditie en een zeer uitgebreid kwalitatief aanbod van cursussen. Bovendien hebben beide scholen heel wat leerlingen uit de regio Oostkamp. De voorbereidende gesprekken verliepen zeer vlot en er werd grondig overleg gepleegd tussen de verschillende actoren. Het was immers in ieders belang dat de overgang naar het deeltijds kunstonderwijs soepel zou verlopen. De nieuwe partners hebben dan ook veel respect getoond voor wat het Tekenatelier en het Jeugdmuziekatelier in de loop der jaren hebben opgebouwd. Dit zal dan ook resulteren in kwalitatief kunstonderwijs met een ziel en met een sterke lokale verankering.

De nieuwe Kunstacademie Oostkamp staat nu onder toezicht van het ministerie van onderwijs en wordt enkel door gediplomeerde leraars aangeboden. Er worden officiële getuigschriften uitgereikt en de inschrijvingstarieven zijn laag gehouden.

Vanaf dit schooljaar kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht in Oostkamp, Hertsberge (enkel kinderen) en Ruddervoorde (enkel kinderen) voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten, in Oostkamp en Ruddervoorde voor Muziek en in Oostkamp ook voor Woordkunst-Drama. Muziek en Woordkunst-Drama richten zich voorlopig enkel naar kinderen en jongeren.

Het vroegere Tekenatelier wordt integraal overgenomen door de Academie Brugge DKO. Ook het domein Woordkunst-Drama wordt nu in Oostkamp volledig gegeven door het DKO van het Stedelijk Conservatorium Brugge. Voor het domein Muziek werd gekozen voor een gefaseerde overname van het Jeugdmuziekatelier, waarbij dit jaar de eerste graad (initiatie voor kinderen van 6 en 7 jaar) en het eerste jaar van de tweede graad (kinderen van het 3de leerjaar) Muzikale en Culturele Vorming (MCV) ingericht worden. In de komende jaren schuift de cursus MCV op en na 3 jaar worden alle cursussen door het deeltijds kunstonderwijs overgenomen. Momenteel kunnen de volgende instrumenten al vanaf het eerste jaar MCV gevolgd worden: piano, gitaar, klarinet, saxofoon, viool, cello, slagwerk, koper en accordeon.

Inschrijven kan nog tot eind september in het Onthaal van OostCampus, Bibliotheek-infopunt en de bibliotheek Ridefort (Ruddervoorde). In Brugge kan dit via de secretariaten van de Academie Brugge DKO in de Katelijnestraat 86 en van het Stedelijk Conservatorium in de Sint-Jakobsstraat 23 tijdens de openingsuren. Voor de Beeldende en Audiovisuele Kunsten kan men ook online inschrijven via www.academiebruggedko.be.

Meer info: vrijetijd@oostkamp.be | tel 050 819 900

op 11 september 2019
Nieuwsoverzicht
LCP