Oostkamp hijst op 6 augustus de vlag van Mayors for Peace

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mayors for Peace (grote weergave)
Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook Oostkamp lid van is. Deze organisatie werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki en heeft tot doel om in solidariteit met steden van over heel de wereld te pleiten voor nucleaire ontwapening.

Wereldwijd telt de organisatie Mayors for Peace 7.772 steden in 163 landen. In België zijn 375 steden en gemeenten lid van het netwerk.

Naar aanleiding van de jaarlijkse herdenking van de atoomaanvallen op de steden Hiroshima en Nagasaki op 6 en 9 augustus, nu 74 jaar geleden, zal Oostkamp op dinsdag 6 augustus de vlag Mayors for Peace hijsen aan OostCampus. Op deze manier wil de gemeente niet alleen mee helpen om het netwerk visibiliteit te geven maar krijgt het engagement binnen het netwerk Mayors for Peace ook concreet vorm.

Burgemeester Jan de Keyser: "Het is 74 jaar geleden dat Hiroshima en Nagasaki het slachtoffer werden van een aanval met een kernwapen. Vandaag zijn er in de wereld nog steeds zo"n 15.000 kernwapens, die 30 keer krachtiger zijn dan de bommen uit 1945. Wat als die in verkeerde handen vallen? Ik vind het daarom belangrijk dat de gemeente Oostkamp de oproep tot wereldwijde nucleaire ontwapening ondersteunt." 

op 06 augustus 2019
Nieuwsoverzicht
LCP