Oostkamp is een 3-sterren fairtradegemeente

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Breeweg Fairtradestraat foto 7.jpg (grote weergave)
Sinds december 2015 mag Oostkamp zich een 3 sterrengemeente noemen. We kregen een ster voor onze ambassadeurs, fairtradestraat en gemeentebestuur.

Oostkamp is fairtrade-gemeente sinds 2007. Dat men eerlijke handel een warm hart toedraagt, bewezen de initiatieven en inspanningen van het gemeentebestuur en de plaatselijke Fairtrade-trekkersgroep.

De sterren op een rijtje:

  • Ambassadeurs: Ambassadeurs zijn mensen waar onze trekkersgroepen beroep op (kan) doen bij het uitvoeren van de taak om fairtrade op de kaart te zetten in de gemeente. Het zijn mensen die een ambassadeursrol vervullen voor fairtrade en/of lokale duurzame voeding.
  • Fairtradestraat: Deze ster vormt de meest concrete van alle vijf de sterren. Bij deze ster wordt aan de trekkersgroep gevraagd om een grote groep mensen in één keer te engageren, via de uitdaging een ‘fairtradestraat’ uit te roepen. Men engageert dus eigenlijk zoveel mogelijk mensen van één straat.
  • Gemeentebestuur: Deze ster gaat verder dan het aanbieden van fairtradeproducten op de gemeente, maar houdt vooral in het beleidsmatig blijven inzetten op fairtrade.

Meer weten? Neem dan zeker eens een kijkje op http://fairtradegemeenten.be/oostkamp/oostkamp.

 

op 21 december 2015
Nieuwsoverzicht
LCP