Schrijfmarathon van Amnesty International. Doe mee!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

foto: campagnebeeld van schrijfmarathon (grote weergave)
Brieven schrijven kan levens veranderen.

Van 5 tot 31december 2015 organiseert Amnesty International haar jaarlijkse Schrijfmarathon. Dit jaar voor de Mexicaanse Teodora del Carmen Vasquez die een dood geboren kindje kreeg, hiervoor werd beschuldigd van moord en ondertussen al zeven jaar opgesloten zit. Voor de Congolese mensenrechtenactivisten Yves Makwambala en Fred Bauma die voor het bijwonen van een conferentie om jongeren te sensibiliseren worden beschuldigd van ‘verraad, poging tot staatsgreep en om het staatshoofd te vermoorden’. Of voor een van de tien andere mensen en gemeenschappen.

Brieven vragen met succes de vrijlating van gewetensgevangenen, dringen de doodstraf terug en stoppen foltering en discriminatie. Ze geven hoop aan mensenrechtenactivisten. Ze bewijzen dat als burgers zich verenigen we wereldwijd schrijven.

Een handgeschreven brief met een persoonlijke boodschap blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel te zijn. 1 op 4 van Amnesty’s schrijfacties hebben resultaat: iemand komt vrij, een doodstraf wordt omgezet naar een gevangenisstraf, de leefomstandigheden in de gevangenis verbeteren. Maar zelfs als er niet meteen resultaat wordt geboekt, dan nog betekenen die brieven en solidariteitsboodschappen heel veel. Ze steken een hart onder de riem van de slachtoffers, maar ook van hun familie en vrienden. Door die brieven weten ze dat ze niet vergeten worden, dat mensen aan hen denken en voor hen opkomen.

Meer info over de schrijf marathon en de individuele dossiers vind je op https://www.aivl.be/actie/schrijfmarathon

Uw brief kan levens veranderen. Grijp dus naar die pen en doe mee!

op 26 november 2015
Nieuwsoverzicht
LCP