Parkpop | Sijslostraat Ruddervoorde onderbroken (NB 18/8/2017)

Parkpop | Sijslostraat Ruddervoorde onderbroken (NB 18/8/2017) (grote weergave)
Op zondag 25 augustus 2002 vond de 1ste editie van Parkpop plaats. Komend weekend wordt het gratis festival voor jong en oud dus voor de 16de keer georganiseerd!

Het programma vind je in deze nieuwsbrief, alsook de gevolgen voor de openingsuren van de bibliotheek en voor het verkeer in de omgeving van het Beukenpark.

Nieuws

 • Bibliotheek-infopunt: gesloten op 19/8 en 21/8 wegens Parkpop

  gesloten (grote weergave)
  Je kan zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur wel terecht in de bib van Ruddervoorde (Ridefort Sportstraat) en in de bib van Moerbrugge (V. Hennemanstraat). Op maandag is de bib in Ruddervoorde open van 14 tot 18 uur.

  Vragen?

  Neem contact met de bib: 050 819 930 of bibliotheek@oostkamp.be 

  op 16 augustus 2017
 • Gevolgen voor het verkeer n.a.v. Parkpop za 19/8 en zo 20/8

  parkpop_gratis_festival (grote weergave)
  Bekendmaking | Vaststellen van een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer n.a.v. ParkPop in het Beukenpark op 19 - 20 augustus 2017.

  Het College van Burgemeester en Schepenen

  1. Bevoegdheid

  - Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 57,§2
  - Nieuwe Gemeentewet van 24 juni 1988, in het bijzonder artikel 119 en 130bis

  2. Rechtsbronnen en adviezen

  - Wet van 16 maart 1968 over de politie over het wegverkeer, in het bijzonder artikel 12
  - Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 186 en artikel 187, eerste alinea
  - Koninklijk Besluit van 1 december 1975 over het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg, in het bijzonder artikel 60
  - Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 over de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeertekens

  3. Feiten en argumenten

  ParkPop vzw organiseert in het weekend van 19 – 20 augustus 2017 ParkPop in het Beukenpark.

  Naar aanleiding van deze organisatie zijn bijzondere verkeersmaatregelen vereist met het oog op de veiligheid van de weggebruikers en met het oog op een vlot verloop van het normale verkeer.

  4. Financiële gevolgen en link naar beleidsplan

  Deze beslissing kadert in actie 4.6.1 van het beleidsplan.

  BESLUIT:

  Art. 01 – Het College van Burgemeester en Schepenen stelt een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer vast naar aanleiding van ParkPop in het Beukenpark. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 telkens vanaf 13 uur is er verboden richting, voor iedere bestuurder, in de Kapellestraat tussen de Schooldreef en het Beukenhof.

  Dit verbod wordt ter kennis gebracht door het verkeersbord C3.

  Art. 02 – Het College van Burgemeester en Schepenen stelt een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer vast naar aanleiding van ParkPop in het Beukenpark. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 telkens vanaf 13 uur is het verboden te parkeren in:

  1. a) de Kapellestraat tussen de Hogedreef en het Beukenhof
  2. b) het Beukenhof
  3. c) de Hogedreef

  Dit verbod wordt ter kennis gebracht door het verkeersbord E1.

  Art. 03 – Het College van Burgemeester en Schepenen stelt een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer vast naar aanleiding van ParkPop in het Beukenpark. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 telkens vanaf 13 uur worden de parkeerplaatsen ter hoogte van Schooldreef 48 voorbehouden voor het parkeren voor mensen met een handicap.

  Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door het verkeersbord E9a met het symbool van de mindervalide.

  op 19 augustus 2017
 • Jobstudent containerpark gezocht

  containerpark_parkwachters (17) (grote weergave)
  We zoeken nog een jobstudent (m/v) voor het containerpark voor de maand september. 

  Heb je interesse of wil je meer info?

  Contacteer ons op 050 819 834 of personeelsdienst@oostkamp.be

  op 22 augustus 2017
 • Sijslostraat en Hillestraat onderbroken van 21 tot en met 31 augustus

  Plaats van onderbreking (grote weergave)
  Er moet gewerkt worden aan de rioolbuizen ter hoogte van de Velddambeek in de Sijslostraat. De rijweg moet opgebroken worden, waardoor doorgaand verkeer niet mogelijk is, ook niet voor fietsers. Een bijkomend gevolg is dat ook de Hillestraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.

  Plaats van onderbreking

  Sijslostraat ter hoogte van de Velddambeek - zie foto.

  Deze werken kaderen in de rioleringswerken in het centrum van Ruddervoorde.

  Periode van de onderbreking

  De werken zijn voorzien van maandag 21 augustus tot en met donderdag 31 augustus.

  De Sint-Elooisstraat zal normaalgezien tegen vrijdagavond 18/8 terug open zijn voor het verkeer. Mocht door omstandigheden de Sint-Elooisstraat niet opengesteld kunnen worden, dan starten de werken in de Sijslostraat uiteraard niet. 

  Gevolgen voor de voetgangers en fietsers

  Zowel de rijweg als het fietspad worden opgebroken. Er bevindt zich dus een put dwars over de Sijslostraat. Passage van voetgangers en fietsers is dus niet mogelijk. De omleiding voor hen is voorzien via de Sijslodreef en Hillestraat. De aannemer plaatst op verschillende plaatsen omleidingsborden. 

  Gevolgen voor het autoverkeer

  Net zoals bij de onderbreking van de Sint-Elooisstraat wordt het verkeer omgeleid via de Veldhoekstraat en Sijslostraat. Er komen omleidingsborden op alle invalswegen naar het centrum van Ruddervoorde. 

  Hillestraat afgesloten voor doorgaand verkeer

  De fietsers worden omgeleid via de Hillestraat en Sijslodreef. Voor hun veiligheid moet voorkomen worden dat het autoverkeer die route als sluipweg gebruikt. Bovendien is de Hillestraat niet geschikt voor veel kruisend verkeer. Daarom wordt de Hillestraat ter hoogte van de Sijslodreef afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Er is enkel doorgang voor fietsers mogelijk. De woningen in de Hillestraat kant centrum, Liemate- en Baron Pecsteenstraat kunnen enkel via de Sint-Elooisstraat bereikt worden. De woningen in de Hillestraat kant Sijslostraat zijn te bereiken via de Sijslostraat. We danken de betrokken bewoners voor hun begrip voor deze maatregel die genomen is uit veiligheidsoverwegingen.

  De betrokken bewoners krijgen de informatie via een brief in de brievenbus.

  Blijf lokaal winkelen

  Wegenwerken brengen hinder mee voor de omwonenden en passanten, maar ook voor de handelszaken. Daarom een warme oproep om verder lokaal te blijven winkelen. De handelaars zullen u dankbaar zijn.

  Meer informatie

  • De omwonenden krijgen deze informatie ook via een brief in de bus.
  • Je kan automatisch geïnformeerd worden over updates van wegenwerken en ander gemeentelijk nieuws via de digitale nieuwsbrief. Schrijf u hier in.
  • Volg ons op Facebook

  Vragen?

  Heb je vragen? Neem dan contact met onze dienst Publieke Ruimte:

  • bel naar 050 819 880
  • mail naar openbarewerken@oostkamp.be
  • kom naar het loket van Wonen en Omgeving in OostCampus: van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag ook van 13.30 tot 19 uur.

   

  op 11 augustus 2017
 • Spoorwegbrug Moerbrugge: verkeerslichten van 16/8 tot 31/8 | oproep voor fietsers

  Spoorwegbrug Moerbrugge (grote weergave)

   

  Op woensdag 16 augustus wordt gestart met het plaatsen van paalfunderingen. Hierdoor wordt het verkeer over 1 rijstrook geleid d.m.v. verkeerslichten. Deze regeling geldt 24/24u en 7/7. Vanaf vrijdag 1 september kan het verkeer terug over 2 versmalde rijstroken.

  Een dringende oproep aan de fietsers: jullie mogen onder geen beding over de brug rijden, ook niet in groep. Volg de omleiding, in eerste plaats voor jullie eigen veiligheid!

  op 11 augustus 2017
LCP