Uitreiking diploma’s Tiener Techniekacademie

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2024 om 11:58 uur

Op woensdag 15 mei werden de diploma’s van de Tiener Techniekacademie uitgereikt in de Middenschool Sint-Pieter. Van maart tot mei konden in Oostkamp 31 enthousiaste kinderen uit het 5de en 6de leerjaar proeven van verschillende technieken. De Techniekacademie is een erkende Vlaamse STEM-academie.

31 enthousiaste kinderen uit het 5de en 6de leerjaar proefden in de Tiener Techniekacademie van verschillende technieken.

Wat hebben ze geleerd?

  1. De kinderen hebben volledig zelf een tafellamp ontworpen en gemaakt. Ze konden hierbij gebruik maken van verschillende materialen zoals hout en plexiplaten. Ook de elektrische schakelingen hebben ze zelf uitgevoerd. Ze hebben dus de basisprincipes van elektriciteit geleerd en meteen kunnen toepassen op hun lamp.
  2. De kinderen zijn aan de slag gegaan met LEGO-robots en sensoren. Ze hebben leren programmeren om zo verschillende opdrachten te kunnen uitvoeren.

Bedrijfsbezoek
Als afsluiter stond er een bedrijfsbezoek op de agenda. De kinderen van de eerste groep gingen op bezoek bij TE Connectivity. De kinderen van de tweede groep brachten Transport Gheeraert een bezoek.

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente Oostkamp en Hogeschool VIVES.