Laat jouw tuin zoemen en bloeien

Gepubliceerd op woensdag 14 feb 2024 om 15:19 uur

Je kan opnieuw bij het Regionaal Landschap Houtland & Polders terecht voor bijvriendelijke planten voor een zoemende tuin. Voor 22 euro ontvang je een bont pakket van 14 vaste planten die jouw tuin of terras doen openbloeien van de vroege lente tot de late herfst. Bestellen kan tot eind april.

Met deze zorgvuldig samengestelde plantenpakketten heb je alle troeven in handen om jouw tuin te doen zoemen. Het Regionaal Landschap selecteerde streekeigen en verwante plantensoorten omdat die de beste relaties hebben met onze bijen en insecten. De plantjes worden door de leerlingen van Vrije school Haverlo uit Brugge en het VLTI St-Rembert in Torhout biologisch opgekweekt.

Een pakket bestaat uit een mengeling van muskuskaasjeskruid, hemelsleutel, rode zonnehoed, salie, kruipend zenegroen, slangenkruid, wilde margriet, grijs kattenkruid, prachtklokje, moerasspirea en venkel.

Iedere tuin heeft unieke kansen voor bijen en vlinders, ook die van jou.

De bestellingen voor dit jaar zijn afgesloten. Er werden 700 bijenvriendelijke plantenpakketten gereserveerd! 
Een groot succes dus. Wil je op de hoogte blijven van de start van hun volgende actie? Registreer je dan via de website van Jouw Tuin Zoemt.