Nieuwe verkeersreglementen Loppemsestraat

Gepubliceerd op vrijdag 21 jun 2024 om 08:08 uur

In het kader van het fietsfondsproject van de provincie West-Vlaanderen wordt de Loppemsestraat heraangelegd, waardoor enkele verkeersreglementen vernieuwd moeten worden. De Gemeenteraad heeft op 20 juni de nieuwe verkeersreglementen goedgekeurd.

De voornaamste wijzigingen zijn:

  • Aan het begin van de zone 30, ter hoogte van huisnummer 10, bevindt zich een verkeerspoort. Hier geldt een voorrangsregeling waarbij het verkeer richting centrum voorrang moet verlenen aan het verkeer richting Loppem.
  • In de Loppemsestraat tussen de Azaleastraat en de Boudewijnlaan is parkeren op de rijweg niet toegestaan. Het parkeerverbod wordt gereglementeerd. Parkeren kan aan de overkant van de straat, waar nieuwe parkeerstroken zijn aangelegd.
  • Er zijn zebrapaden voorzien aan de Rustoordstraat, Voldersstraat en Fabiolalaan.
  • Op het kruispunt met de Fabiolalaan en Boudewijnlaan is een oversteekplaats voor fietsers en bromfietsers voorzien. (Brom)fietsers die de Loppemsestraat dwarsen, verlenen voorrang aan het verkeer op de Loppemsestraat.

Jan de Keyser, burgemeester: “Met de heraanleg van de Loppemsestraat zal de veiligheid van de fietsers sterk verbeteren. Er komen nieuwe, brede fietspaden in asfalt (voor hoog rijcomfort). Daarnaast besteden we ruim aandacht aan water en groen. Er komen 121 nieuwe bomen die voldoende groeiruimte krijgen. Ze worden geschrankt geplant. Dit zorgt voor een tunneleffect en werkt snelheidsremmend. De nieuwe grachten in het landelijk deel zorgen voor maximale waterinsijpeling en buffering van regenwater. Maar, de werken verliepen absoluut niet zoals gepland. Meer dan in andere projecten is de aanhoudende regen van de afgelopen maanden een ernstige spelbreker. Ik dank de weggebruikers en de omwonenden voor het geduld. De voorziene einddatum van de werken is half juli, tegen het zomerbouwverlof.”.