Nieuw magazine en nieuwe nieuwsbrief speciaal voor nieuwe inwoners van 8020

Gepubliceerd op woensdag 24 apr 2024 om 15 uur

Op dinsdagavond 23 april 2024 verwelkomde de gemeente zijn nieuwe inwoners die tussen augustus 2023 en februari 2024 in Oostkamp zijn komen wonen. Tijdens zo'n verwelkomingsmoment worden de nieuwe Oostkampenaren wegwijs gemaakt in hun nieuwe gemeente en krijgen ze de kans om het gemeentebestuur en elkaar beter te leren kennen.

Twee keer per jaar organiseert de gemeente een verwelkomingsmoment waarop de nieuwe inwoners worden uitgenodigd. In 2023 groeide het aantal inwoners aan met 71 extra inwoners ten opzichte van 2022.  Sinds 2022 telt Oostkamp al meer dan 24.000 inwoners. De stijging van het aantal inwoners blijft zich jaar na jaar doorzetten en is vooral in Ruddervoorde, Waardamme en Hertsberge te zien.

Die avond werd ook het gloednieuwe magazine voor nieuwe inwoners voorgesteld: Jouw eerste Merel”. Op de verwelkomingsavond kregen alle aanwezigen een exemplaar mee naar huis. Deze speciale uitgave van de Merel zal vanaf nu door de wijkagent worden overhandigd op het moment van de woonstcontrole. 

Tijdens het verwelkomingsmoment kregen de nieuwe Oostkampenaren meer informatie over de gemeente in al zijn aspecten, de dienstverlening, de toekomstvisie … Er was ook tijd om, bij een hapje en een drankje, kennis te maken met het bestuur en met elkaar.  

Burgemeester Jan de Keyser: “We vinden het belangrijk om de nieuwe inwoners persoonlijk welkom te heten in onze gemeente. Het verwelkomingsmoment is een belangrijke kans tot ontmoeting en zich verbonden voelen met andere nieuwe inwoners en het bestuur. Dat ligt volledig in lijn met de visie van onze warme gemeente en de 8020-filosofie.” 

Nieuwe inwoners kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief speciaal voor nieuwe inwoners. Ze mogen in de loop van het jaar de nieuwsbrief 4 keer verwachten in hun mailbox.
Schrijf je in. 

Thema's