Nederlands oefenen? Ja, samen!

Gepubliceerd op donderdag 25 jan 2024 om 10:25 uur

We brengen mensen samen om Nederlands te oefenen en sociale contacten te leggen. Ken je een anderstalige in je buurt? Breng hen dan op de hoogte van deze initiatieven.

Welke activiteiten zijn er?

Praattafels 

In kleine groep en met hulp van Oostkampenaren kun je Nederlands oefenen. Het is geen les, we praten samen over wat ons bezighoudt.

Welkom op de praattafels:

  • Elke dinsdagavond in Oostkamp van 19.30 - 21 uur (behalve tijdens schoolvakanties) in cafetaria lokaal dienstencentrum De Stip, Sint-Jozefsdreef 8.
  • Elke donderdagavond in Ruddervoorde van 19.30 - 21 uur (behalve tijdens schoolvakanties) in cafetaria lokaal dienstencentrum De Leuning, Sint-Elooisstraat 87.

Samir Mistou: We gaan graag naar praattafels. We leren mensen kennen en leren zo Nederlands. 

Maya Anastasia Kavalkova-Halvarsson: Ik wil heel graag meer mensen van mijn leeftijd leren kennen. Kom zeker eens langs op de praattafels. Ik voelde me er onmiddellijk thuis.

Samen lezen met anderstaligen

We lezen samen een verhaal. We praten erover in een kleine groep.
Elke 1ste en 3de zaterdag van de maand van 9.30 - 11 uur (behalve tijdens de schoolvakanties) kan je samen lezen in Bibliotheek-Infopunt, Kapellestraat 19, Oostkamp.

Wist je dat er in Bibliotheek-Infopunt een Taalpunt is? Hier kan je materiaal uitlenen om Nederlands te leren.

Anna Dudzik: Maandelijks neem ik deel aan 'Samen lezen'. Ik vind het fantastisch dat we samen over literatuur mogen praten. In de bib werd ik dikwijls geholpen door medewerkers. Er is een Taalpunt dat goede ondersteuning biedt voor iedereen die Nederlands komt oefenen. 

Hoe neem je deel?

Kom gewoon langs bij een van de activiteiten.
Het is gratis.
Inschrijven is niet nodig.