Looproute aan De Valkaart is vernieuwd

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2024 om 09:16 uur

Samen met Sport Vlaanderen heeft gemeente Oostkamp de bestaande loopomloop aan De Valkaart vernieuwd. Na meer dan 10 jaar dienst vereiste de looproute een update. Bepaalde delen van de 5km loopomloop waren niet meer vlot beloopbaar, vlug drassig en de route bleek niet altijd even duidelijk.

  • Het parcours is ingekort tot 3 km. De kortere route komt tegemoet aan een meer praktische loopbeleving. Wie meer kilometers wil lopen, kan meerdere lussen lopen.
  • Het is aangelegd met houtsnippers om het loopcomfort te bevorderen.
  • Er is nieuwe bewegwijzering.
  • De gemeente staat in voor het onderhoud van de looproute. Zo is de route helemaal klaar begin mei voor de evenementen rond VIP2024 en ‘de 1000 km voor Kom op tegen Kanker’ middagstad op zondag 12 mei.

Sport Vlaanderen daagt met VIP2024 gemeentes uit om challenges te organiseren. Op die manier supporteren ze voor de Vlaamse atleten op de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. Ook gemeente Oostkamp organiseert heel wat challenges tussen 1 en 12 mei, waarvan de vernieuwde looproute deel uitmaakt. Meer info over de andere challenges is te vinden op www.oostkamp.be/VIP2024challenges.