Finse piste + loopomloop (joggingparcours)

Inhoud

Ook voor de vele niet-clubgebonden sporters en voor de startende sporters voorziet de gemeente Oostamp een aanbod. In samenwerking met Sport.Vlaanderen, atletiekclub FLAC Oostkamp en enkele individuele lopers ontwikkelden we reeds in 2012 de eerste loopomloop in West-Vlaanderen.

Een loopomloop is een uniform bewegwijzerde omloop in een natuurvriendelijke en veilige omgeving, die zowel in de zomer als in de winter (bij daglicht) bruikbaar moet zijn. Hij moet voldoen aan de verwachtingen van zowel de geoefende atleet als die van de recreatieve loper.

Aangezien het sociale aspect heel belangrijk is, moet de loopomloop geschikt zijn voor loopgroepen. Het pad moet dus voldoende breed zijn, zodat lopers naast elkaar of in groep kunnen lopen. Daarnaast vertrekt en eindigt de loopomloop om dezelfde reden in de buurt van sportcentrum De Valkaart (met cafetaria), zodat de sporters elkaar voor of na de inspanning kunnen ontmoeten.

Vertrekpunt loopomloop

Onze loopomloop vertrekt nabij parking Bad Nauheimplein; aan de achterzijde van de matsportenzaal van sport- en cultuurcentrum De Valkaart.

  • De grote loopomloop is 5 km lang en kronkelt door het park De Valkaart en het Beukenpark.
  • De korte loopomloop is 1,3 km lang en blijft in het park De Valkaart. Deze laatst loopomloop is voldoende verlicht om ook 's avonds te benutten tot de parkverlichting gedoofd wordt (omstreeks 23 uur).

Beide parcours zijn voor meer dan 80 % onverhard.
Voor startende lopers die langzaam willen opbouwen en voor intervaltrainingen van geoefende sporters is de eerste kilometer voorzien van een afstandsaanduiding per 100 m.

Procedure

Stel je gebreken vast?

Iedereen wil zo optimaal en veilig mogelijk kunnen sporten. Daarom komt de onderhoudsploeg regelmatig langs. We doen dus ons best om de kwaliteit van de loopomloop op peil te houden. Stel je toch iets vast dat niet is zoals het hoort, vul dan het meldingsformulier in of kom langs bij het Onthaal in OostCampus. We doen ons best om zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen!

Kostprijs

gratis