Trotse middagstad van 'de 1000 km voor Kom op tegen Kanker' in 2024

Gepubliceerd op woensdag 25 okt 2023 om 09:45 uur

Tijdens ‘de 1000 km voor Kom op tegen Kanker’ is Oostkamp een van de vier middagsteden. Op de laatste dag van het vierdaagse fietsevenement, op zondag 12 mei, ontvangt de gemeente de pelotons met open armen.

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’ wordt gereden van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5.500 euro in voor kankeronderzoek.

De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag rijden de deelnemers een lus van 250 km. De pelotons vertrekken ’s ochtends vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen.

Oostkamp is trotse middagstad

Oostkamp is samen met Aalst, Glabbeek en Pelt trotse middagstad van de 1000 km. De komende maanden werken gemeente Oostkamp en Kom op tegen Kanker nauw samen aan het parcours, de eventlocatie, de beleving, de vrijwilligerswerving en de veiligheid. Oostkamp zal de pelotons op zondag 12 mei vol sfeer en gezelligheid ontvangen.

Al enkele jaren is er een geëngageerd team van medewerkers van gemeente Oostkamp die onder de naam Tope Sterker geld inzamelt voor Kom op tegen Kanker en ook zelf deelneemt aan de 1000 km fietsen.

David Vansteenbrugge, algemeen directeur Kom op tegen Kanker:

'Zonder middagsteden geen 1000 km voor Kom op tegen Kanker. We zijn erg dankbaar dat onze pelotons de volgende editie welkom zijn in Oostkamp. We kijken er alvast naar uit om er samen weer een succes van te maken!'

Jan de Keyser, burgemeester gemeente Oostkamp:

‘We zijn zeer verheugd dat gemeente Oostkamp op zondag 12 mei het peloton van Kom op tegen Kanker mag ontvangen. Mede door de inzet van vele vrijwilligers is Oostkamp gekend als een warme, verbindende en  enthousiaste gemeente. We zullen de vele fietsers hartelijk ontvangen en tonen daarmee ons respect voor hun vrijwillige inzet. Samen strijden tegen kanker!”