In juli en augustus is Sint-Pietersplein voortaan extra huwelijkslocatie

Gepubliceerd op vrijdag 17 mrt 2023 om 09:59 uur

De voorbije 3 jaren werd dit plein tijdelijk voorzien als extra trouwlocatie in de zomer en dat werd positief onthaald door de bruidsparen. Deze buitenlocatie wordt nu definitief toegevoegd als extra locatie voor het voltrekken van huwelijken tussen 1 juli en 31 augustus.

Burgerlijke huwelijken konden lange tijd enkel voltrokken worden in de raadzaal van het Gemeentehuis op het Gemeenteplein in het centrum van Oostkamp. Sinds 2012 werd de raadzaal in OostCampus toegevoegd als locatie voor het voltrekken van huwelijken. Het Gemeentehuis is de laatste jaren de populairste trouwlocatie.

Nieuwe buitenlocatie
Op 18 juni 2020 besliste de Gemeenteraad om het Sint-Pietersplein tijdelijk voor enkele maanden toe te voegen als externe locatie voor het voltrekken van huwelijken. Deze beslissing kwam er door de toenmalige stand van zaken van de corona-crisis. Zo stapten 9 bruidsparen in de maanden juli en augustus 2020 in een sheltertent op het Sint-Pietersplein in het huwelijksbootje. Ze waren een voor een enthousiast over deze buitenlocatie.

Ook in de zomermaanden van 2021 en 2022 werd er een shelter op het Sint-Pietersplein geplaatst. Die werd telkens goed gebruikt: 22 huwelijken in 2021,14 huwelijken in 2022. De gemeente wil de locatie dan ook de komende zomers als huwelijkslocatie voorzien. De Gemeenteraad van maart gaf toestemming om het Sint-Pietersplein definitief toe te voegen als extra locatie voor het voltrekken van huwelijken tussen 1 juli en 31 augustus.

Bruidsparen die hun huwelijk voor deze zomer al eerder vastlegden, worden door de dienst Burgerzaken / Onthaal gecontacteerd om deze alternatieve locatie voor te stellen. Bruidsparen die hun huwelijk nog moeten vastleggen en deze zomer willen huwen, zullen deze optie voorgesteld krijgen bij de aangifte van hun huwelijk. De aangifte van het huwelijk gebeurt op afspraak. Een afspraak maken kan via 050 819 890, burgerzaken@oostkamp.be of via de online afsprakenmodule.