Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1

Logo Hulpverleningszone W-VL 1 (grote weergave)

Op 1 januari 2015 is de Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 gestart. Hierdoor staat de gemeente niet langer in voor de organisatie van de brandweerdienst en de dienst 100.

Tot de Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 behoren 17 gemeenten: Oostkamp en Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostende, Oudenburg, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke.

Maandelijks komt de zoneraad samen met vertegenwoordigers van de 17 gemeenten. De agenda en het verslag van deze raden kan je hier terugvinden.

Contactgegevens

Dringende oproepen: 112

Niet-dringende oproepen, informatie, administratieve diensten, preventie:

 

De Zoneraad en het Zonecollege 

Zoneraad

De burgemeesters van de 17 gemeenten van Zone 1 vertegenwoordigen de gemeente van rechtswege in de Zoneraad. De voorzitter is aangeduid door het Zonecollege. De zonecommandant neemt deel aan de vergaderingen van de Zoneraad met raadgevende stem. De Zoneraad komt ten minste 1 keer per trimester samen.

Zonecollege

De burgemeesters hebben uit de 17 leden van de Zoneraad, 8 burgemeesters verkozen die hen op de maandelijkse vergaderingen vertegenwoordigen. Deze burgemeesters vormen het Zonecollege. Burgemeester Jan de Keyser werd verkozen als lid van het Zonecollege. De zonecommandant neemt deel aan de vergaderingen van het Zonecollege met raadgevende stem.

Besluiten

Vanaf 2019 kan u de besluitenlijsten van de Zoneraad en het Zonecollege steeds raadplegen via https://www.zone1.be/bestuur/

Oudere besluitelijsten kan u raadplegen via de knop hierboven 'Agenda en notulen'.

LCP