Hoffelijkheid gespot: oproep om hoffelijk te sporten in natuur- en bosgebieden

Gepubliceerd op donderdag 26 okt 2023 om 12:07 uur

Ook gemeente Oostkamp doet mee aan de campagne ‘Hoffelijkheid gespot’. Een oproep om hoffelijk te zijn voor elkaar tijdens wandel- of fietstochten in de natuur- en bosgebieden. De ‘Hoffelijkheid gespot’-doeken zijn te vinden in de Waterstraat aan het speelpleintje, in de Hertendreef aan de ingang Nieuwenhovebos en in de Kampveldstraat aan de MTB-ingang van Kampveld.

Nooit was het in de Vlaamse natuur- en bosgebieden drukker dan tijdens de coronapandemie. Hoewel die overrompeling ondertussen weer wat minder is, (her)ontdekten toch heel wat Vlamingen het plezier van sporten en bewegen in de natuur. Dat zorgt ervoor dat wandelaars, lopers, fietsers en ruiters elkaar op heel wat locaties tegenkomen, elk op een eigen tempo en met andere sportnoden en -wensen. Op drukke momenten kan dat weleens tot spanningen leiden.

Daarom lanceert de gemeente Oostkamp deze oproep voor alle sporters in de bossen en in de groene omgeving in Oostkamp: Wees hoffelijk en gun elkaar het plezier van bewegen in de natuur.

Hoe spot je hoffelijkheid?

  • Geef elkaar voldoende ruimte
  • Waarschuw elkaar als je nadert en pas je snelheid aan
  • Blijf op het pad dat voor jou bestemd is
  • ‘O ja, elkaar groeten is ook toegestaan’

Ook de organisatoren van mountainbike- en wandeltochten in Oostkamp, Sport Vlaanderen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de sportfederaties Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Wielrijdersbond, de Vlaamse Atletiekliga, Wandelsport Vlaanderen, Paardensport Vlaanderen en de Landelijke Rijvereniging ondersteunen deze campagne en roepen hun leden op om hoffelijk te sporten.

Sport en beweeg je in de natuur? Geniet ervan met volle teugen, en kijk ook eens rond. Wie weet spot je de ‘Hoffelijkheid gespot’-doeken die deze oproep zo breed mogelijk verspreiden.