Het evenementenplein komt terug

Gepubliceerd op maandag 19 dec 2022 om 13:35 uur

De eerste, geslaagde editie van het evenementenplein krijgt een vervolg. Ook tijdens de zomer van 2023 wordt de locatie achter OostCampus omgetoverd tot een gezellige en levendige ontmoetingsplek met loungehoekjes, zomerbar, podium … De gemeente start de zoektocht naar verenigingen die er opnieuw een fantastische zomer van willen maken.

3,5 weken sfeer en gezelligheid, dat konden de Oostkampenaren afgelopen zomer wel smaken. Niet alleen de inwoners, maar ook de verenigingen reageerden enthousiast. Meer dan 20 Oostkampse verenigingen zetten hun schouders onder het initiatief van de gemeente en zorgden zo voor een spetterende start van de zomervakantie. Dat leverde leuke activiteiten, zwoele avonden en gezellige ontmoetingsmomenten op.

Verenigingen aan zet

Ook deze zomer zorgt de gemeente voor een zomerse en sfeervolle inkleding van de locatie achter OostCampus met loungehoekjes, zomerbar, planten, podium, lichtjes … Verenigingen kunnen het evenementenplein in de periode van 23 juni tot 16 juli gratis afhuren om er evenementen en activiteiten te organiseren voor het grote publiek. De baropbrengst gaat volledig naar de vereniging die het evenement of de activiteit organiseert. Zo krijgen de Oostkampse verenigingen een (financieel) duwtje in de rug na enkele moeilijke corona-jaren. Tegelijkertijd is het een unieke kans om hun vereniging in de kijker te zetten en nieuwe leden aan te trekken. Inwoners jong en oud kunnen dan weer wekenlang genieten van een gevarieerd aanbod van evenementen en activiteiten op een centrale locatie in onze gemeente.

Burgemeester Jan de Keyser: “De eerste editie van het evenementenplein was bijzonder geslaagd. Verschillende verenigingen lieten ons weten dat ze staan te springen om opnieuw hun schouders onder het initiatief te zetten. Of om voor de eerste keer deel te nemen. Met de organisatie van het evenementenplein slaan we 2 vliegen in 1 klap: we creëren een sfeervolle plek waar onze inwoners graag samenkomen en zetten tegelijkertijd onze verenigingen in de kijker.”