Hertsberge koestert lokale traditie en kiest voor ‘t Bulscampvelt

Gepubliceerd op maandag 28 aug 2023 om 11:59 uur

Op 27 augustus 2023 maakte de gemeente de naam bekend van de nieuwe polyvalente zaal in Hertsberge. Het zijn de inwoners van Hertsberge zelf die voorstellen indienden en erop gestemd hebben. De naam die uiteindelijk het meeste stemmen haalde, is ’t Bulscampvelt. Precies dezelfde naam als van de oude zaal die afgebroken wordt.

27 mensen dienden vorige zomer een voorstel in voor de naam van de nieuwe polyvalente zaal. Sommige voorstellen waren meer gericht op historiek en traditie, andere waren erg vernieuwend en creatief of met een link naar het West-Vlaams. Een werkgroep met leden uit de Cultuurraad en de Erfgoedraad maakte een preselectie en voegde een eigen extra voorstel toe.

Afgelopen winter kon men stemmen op die 10 voorstellen. Na een eerste ex aequo volgde een tweede stemronde in het voorjaar. Het ging nog tussen Den Herteklop en ’t Bulscampvelt, de naam van de oude zaal. En die traditie heeft het uiteindelijk gehaald.

Op de Hertsbergse Feesten werd de naam voorgesteld aan de Hertsbergenaren.

Jan de Keyser: “We waren blij met zoveel leuke voorstellen. Dat toont hoe de Hertsbergse gemeenschap betrokken is bij hun dorp. Dat is iets om te koesteren! De uiteindelijke keuze getuigt ook van welke mooie tijden de Hertsbergenaren beleefd hebben in hun parochiezaal ‘t Bulscampvelt. We hopen dat ze die in de nieuwe zaal nog lang mogen verderzetten en dat de nieuwe generaties er even veel mooie herinneringen mogen maken.”