De bib van Waardamme krijgt een nieuwe bestemming

Gepubliceerd op vrijdag 7 jul 2023 om 11:10 uur

De bib van Waardamme wordt geheroriënteerd. De bestaande locatie krijgt meer invulling en ruimere openingsuren. Vanaf het kermisweekend in september (15, 16 en 17 september) opent Ontmoetingshuis Waardamme hier zijn deuren. Dit ontmoetingshuis zal open zijn elke maandag en dinsdag van 14 tot 17 uur en op woensdag van 12 tot 17 uur.

Adolescenten en volwassenen kunnen op die momenten terecht voor het ontlenen van boeken, er wordt ook een beperkt jeugdaanbod voorzien. Omdat de school de grootste gebruiker van deze bib is, krijgen de kinderboeken een plaats in Vrije Basisschool De Sprong.

Om deze herinrichting te kunnen voorbereiden, is de laatste openingsdag van de bib tijdens de zomermaanden op dinsdag 25 juli. Leners kunnen hun ontleende materialen na 25 juli terugbrengen tijdens de bemande openingsuren in Bibliotheek-infopunt (Kapellestraat 19).

Het ontmoetingshuis is ook een plaats waar mensen, die om diverse redenen (armoede, afkomst, ouderdom …) te maken krijgen met sociale isolatie, terecht kunnen voor een vrijblijvende babbel, een luisterend oor, een moment van rust en gezelligheid. Men kan er (bijna gratis) genieten van een kopje koffie of een ander drankje. De vele vrijwilligers staan garant voor een warm onthaal.