Gemeente Oostkamp steunt deelnemende teams voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Gepubliceerd op vrijdag 23 feb 2024 om 09:30 uur

Teams die deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker krijgen een financiële subsidie. Dat besliste de gemeenteraad donderdag 22 februari als blijk van solidariteit en steun aan de strijd tegen kanker. Tijdens de laatste dag van het vierdaagse fietsevenement, op zondag 12 mei, ontvangt Oostkamp de pelotons met open armen. Dit jaar zullen de twee teams van ‘Tope Sterk(er)’, het team van ‘Familie Lemey’ en het team ‘United for Life’ elk een subsidie van 250 euro ontvangen. 

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker is een jaarlijks terugkerend evenement dat een noodzakelijke rol speelt in het inzamelen van fondsen voor  kankeronderzoek. Het Hemelvaartweekend (donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei) staat al enkele jaren bekend als het weekend waarin duizenden moedige fietsers zich inzetten voor de strijd tegen kanker. Elke team dat deelneemt moet 5.500 euro startgeld inzamelen. Dat is een rechtstreekse bijdrage aan het kankeronderzoek. 

Oostkamp is trots om dit jaar, net als Aalst, Glabbeek en Pelt, middagstad te zijn voor de 1000 km. De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen.  

De gemeenteraad van februari besliste om de deelnemende Oostkampse teams een subsidie van 250 euro te geven. Met deze toelage wil de gemeente haar betrokkenheid benadrukken en haar steun aan de deelnemende teams tonen. Het toegekende bedrag van 1.000 euro is voorzien in het meerjarenplan 2020-2025 en wordt verdeeld onder de deelnemende teams: 2 teams van Tope Sterk(er), een team van Familie Lemey en United for Life. 

De voorbereidingen om er op zondag 12 mei een warm en feestelijk event van te maken lopen volop. Oostkamp streeft ernaar om de Trofee van de Warmste Erehaag te verdienen door de renners en supporters warm te verwelkomen. Voor het publiek is er een evenementendorp met optredens, kinderanimatie en eet- en drankstandjes. Om dit tot een succes te maken, is de organisatie nog altijd op zoek naar vrijwilligers. Die kunnen zich registeren op de site van de 1000 km tegen Kanker.