Gemeente onderzoekt opties voor nieuw zwembad met steun van Vlaamse Overheid

Gepubliceerd op dinsdag 23 apr 2024 om 17:06 uur

Deze week kreeg gemeente Oostkamp het resultaat binnen van de extra studie over de kwaliteit van de badkuip van het zwembad in De Valkaart. Die studie geeft aan dat het betonrot zich langzaam verder zet. Regelmatige controle en een langetermijnsoplossing dringen zich op. Het vernieuwingsplan voor zwembaden dat de Vlaamse regering afgelopen weekend aankondigde, komt dan ook op het gepaste moment. De gemeente Oostkamp heeft zwembadbeheerder Farys meteen opdracht gegeven de mogelijkheden om van de subsidie gebruik te kunnen maken te onderzoeken.

Met het nieuwe Zwembaddecreet wil de Vlaamse Overheid extra zwembaden realiseren in Vlaanderen. De Vlaamse Overheid wil via toelagen aan lokale besturen degelijke basiszwembaden voorzien die toegankelijk zijn voor iedereen, zonder extravagante toevoegingen die de exploitatiekosten verhogen. Dit sluit aan bij de visie van gemeente Oostkamp, die zich inzet voor de verbetering van haar recreatieve faciliteiten en kadert in de masterplannen voor gemeenschapsvoorzieningen die ook voor het sport- en cultuurcentrum De Valkaart momenteel wordt uitgewerkt.

Momenteel bekijkt gemeente Oostkamp samen met zwembadbeheerder Farys de mogelijkheid om de beschikbare toelage uit het nieuwe Zwembaddecreet aan te vragen.

“Het biedt de gemeente de mogelijkheid om te investeren in een nieuw zwembad”, verklaart burgemeester Jan de Keyser. “Zo kunnen we de toekomst van een Oostkamps zwembad garanderen en inzetten op energiezuinige, hoogwaardige en betaalbare recreatie voor onze inwoners.”