Nieuwe fietspaden Loppemsestraat | Azaleastraat onderbroken in week van 17 oktober

Gepubliceerd op dinsdag 11 okt 2022 om 12:57 uur

Nieuwe fietspaden in de Loppemsestraat

In de Loppemsestraat zijn de geplande nutswerken volop bezig. Deze voorbereidende werken gaan vooraf aan de wegenwerken om een veilige en comfortabele fietsinfrastructuur te creƫren langs de Loppemsestraat, vanaf het kruispunt met de Rustoordstraat tot en met het kruispunt met de Steenbrugsestraat. Dit is een project van de provincie West-Vlaanderen, samen met de gemeenten Oostkamp en Zedelgem.

Volledige onderbreking Azaleastraat

In de week van 17 oktober maakt de aannemer in het begin van de Azaleastraat (kant Loppemsestraat) dwars over de rijweg een sleuf om de gasleidingen met elkaar te verbinden. Tijdens deze werken, die vermoedelijk een 2-tal dagen zullen duren, is er geen verkeer mogelijk tussen de Azaleastraat en de Loppemsestraat. Ook fietsers en voetgangers fietsen en stappen beter rond, bijvoorbeeld via de Billanderstraat.

In november op de planning: volledige onderbreking Loppemsestraat

In november worden de leidingen aan weerszijden van de Loppemsestraat met elkaar verbonden. Dit kan niet door een boring onder de grond. De Loppemsestraat wordt op 2 plaatsen opgebroken om de dwarssleuven te kunnen maken. Om de hinder voor omwonenden en weggebruikers te beperken worden deze werken samen uitgevoerd.  Gedurende een 3-tal dagen is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. Fietsers, eventueel met de fiets aan de hand, en voetgangers kunnen wel passeren.

Heb je vragen over dit project?

Zie contactgegevens op deze pagina.