Eerste fase van de nutswerken in de Schooldreef afgerond

Gepubliceerd op vrijdag 23 dec 2022 om 10:43 uur

De voorbereidende nutswerken gingen begin november van start. Tijdens de werken werden de nutsleidingen voor elektriciteit, gas, drinkwater en openbare verlichting vernieuwd. De werkomstandigheden waren niet evident: eerst weken met veel regen, nadien een periode met strenge vorst. Aannemer Lamote heeft met man en macht gewerkt om de eerste fase van de werken voor de start van de kerstvakantie af te ronden. 

Tijdelijke herstelling

Tijdens de kerstvakantie is er opnieuw dubbelrichtingsverkeer in de Schooldreef mogelijk. De voetpaden werden tijdelijk hersteld met asfalt zodat de woningen en handelszaken vlot bereikbaar zijn. Ook de parkeerplaatsen worden maximaal vrijgemaakt zodat deze opnieuw door bezoekers gebruikt kunnen worden. 

Laatste fase nutswerken van start op 9 januari

Op maandag 9 januari gaat de tweede en laatste fase van de werken van start: 

  • De nieuwe aangelegde leidingen worden in gebruik genomen en aangesloten op de woningen. Tijdens deze werken, die wellicht tot eind februari zal duren, moeten een aantal putten gemaakt worden. De werken zijn zeer lokaal, maar brengen wel hinder met zich mee. Er worden dwars over het voetpad sleuven gegraven naar de woningen. Daardoor zal het voetpad onderbroken zijn.
  • Ook ter hoogte van de Hogedreef worden gedurende een 2-tal weken nog nutswerken uitgevoerd.

De start van de riolerings- en wegenwerken is voorzien in het voorjaar van '23. 

Filmpje: © aannemer Lamote