E-reader met e-boeken

Aanvraag e-reader

Inhoud

Bibliotheek-infopunt beschikt over een aantal e-readers die je als lid van de bib kan ontlenen. Je neemt de e-reader met 3 e-boekentitels voor max. 4 weken mee naar huis. Verlengen kan max. 1 keer ( voor nog eens 2 weken).

Voorwaarden

Lid zijn van de bibliotheek en 18 jaar of ouder zijn.

Procedure

  1. Je kan nakijken in de catalogus of er een e-reader beschikbaar is. Als er een e-reader beschikbaar is, kan je in de catalogus de e-boeken uitkiezen die je wilt lezen. Je deelt je keuze* mee aan de infobalie in de bib, telefonisch, via het formulier op deze pagina of via e-mail.
  2. Je kan de e-reader ophalen de eerstvolgende werkdag na je aanvraag (opgelet: aanvraag op vrijdag is beschikbaar op maandag). De e-reader wordt op je pasje gezet bij behandeling van de aanvraag. De uitleentermijn begint dan te lopen.
  3. Je krijgt de e-reader mee in goede staat, en volledig opgeladen. Om die reden wordt er geen kabel om op te laden meegegeven. Het is niet toegestaan om de e-reader aan te sluiten op een eigen toestel, de e-boeken te downloaden of andere e-boeken op de e-reader te plaatsen.
  4. Je brengt de e-reader steeds binnen aan het infopunt in de bibliotheek. Je zet de e-reader niet in de innamekast of brengt hem niet binnen via de brievenbus. De e-reader wordt in je bijzijn gecontroleerd door een medewerker. Bij beschadiging wordt de prijs van de e-reader + de beschermhoes aangerekend.

* Je kunt ook gratis e-boeken uitlenen via het platform cloudLibrary, als je lid bent van de bib én een Mijn Bibliotheek account hebt. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Wat meebrengen

Je bibliotheekpas en keuze van e-boektitels.