De winnaars van de Fair Trade affichewedstrijd zijn bekend

Gepubliceerd op woensdag 5 jun 2024 om 15 uur

Op woensdag 5 juni werden in OostCampus de winnaars bekend gemaakt van de Fair Trade affichewedstrijd. Zowel de publieksprijs als de juryprijzen werden overhandigd aan de jonge ontwerpers.

In mei 2024 waren de affiches te zien in het straatbeeld en kon je online een stem uitbrengen op het beste werk voor de publieksprijs. Tijdens het evenement Kom Op Tegen Kanker op 12 mei in de Valkaart kon het publiek ook een stem uitbrengen. In totaal werden meer dan 600 stemmen uitgebracht. Maar eigenlijk is elke affiche een winnaar.

Bedoeling van de actie is vooral om jongeren te sensibiliseren rond het thema Fair Trade en om Fair Trade zichtbaar te maken. De jongeren mochten hun inspiratie de vrije loop laten. Er werden 6 scholen, 12 klassen en meer dan 230 leerlingen bereikt.

De Oostkampse kunstenaars ontvangen een waardebon die ze kunnen spenderen aan Fair Trade-lekkers in de wereldwinkel van Oostkamp. In totaal was er een prijzenpot van 75 euro te verdelen. De inzendingen van de Middenschool werden door het leeftijdsverschil apart beoordeeld ten opzichte van de inzendingen van de lagere scholen.

Naast de bonnen ontvangen de winnaars ook een gepersonaliseerde chocoladetrofee. Bakkerij Martens leverde (h)eerlijk werk.

Juryprijs:

1ste plaats middenschool: Jules Dewulf – Middenschool Sint-Pieter

1ste plaats lagere scholen: Wout Meyns – VBS Baliebrugge

2de plaats lagere scholen: Wojciech Straszak – BS Facet

Publieksprijs: Merel Godderis – Middenschool Sint-Pieter

Wil je meer weten over Fair Trade in je gemeente? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de pagina over Faire gemeente.