Cultuurkalender 2023-2024

Onze gemeente is rijk aan een bloeiend verenigingsleven. Verenigingen doen mensen uit hun huis komen en zorgen voor ontspanning in deze drukke tijden. Cultuur wil hetzelfde doen en daarom bundelen we deze 2 krachten! Het overgrote deel van de voorstellingen in het volgend theaterseizoen wordt georganiseerd i.s.m. verenigingen. Niet alleen culturele verenigingen maar ook sportverenigingen stelden artiesten voor en wilden graag met de gemeente samenwerken. Op die manier bereiken we ook een nieuw publiek dat kennismaakt met ons cultureel aanbod.

Kom dat zien

Wil je graag een avondje lachen? Dan kun je kiezen voor Guga Baul, Stijn Verdegem, Het Prethuis of Han solo. Theaterliefhebbers zullen genieten van de allerlaatste voorstelling van Carry Goossens, de nieuwste productie ‘Voorjaarsontwaken’ van WOLF WOLF of de uitgestelde ‘Once Upon a Time in de Westhoek’ van Compagnie Cecilia. Origineel is de theaterwandeling met bekende acteurs in mei 2024.

Ook boekenwurmen zullen zeker aan hun trekken komen. Populaire auteurs als Bart Moeyaert en Arthur Japin zakken naar Oostkamp af. Christophe Vandegoor en Paul Herygers gaan samen met je op zoek naar de roots van het veldrijden en de boeiendste verhalen van deze intrigerende sport.

Naast klassieke muziek staan Frank Galan, een eerbetoon aan Elvis Costello door Room13 Orchestra met Mich Walschaerts én aan Nirvana door The Servants op het programma.

Tenslotte geven we ook Oostkamps filmtalent een podium. Traditiegetrouw komen Jan Verheyen en Lien Willaert hun nieuwste film ‘Het geheugenspel’ voorstellen. Tijdens Kunstendag voor Kinderen wordt de film ‘Zeevonk’ in aanwezigheid van regisseur Domien Huyghe en de Oostkampse hoofdrolspeelster Saar Rogiers vertoond.

Nieuw dit seizoen zijn de kinderfilms voor kinderen vanaf 6 jaar met hun (groot)ouders, telkens om 14 uur in de theaterzaal van De Valkaart.

Je vindt de cultuurfolder 2023-2024 bij de downloads onderaan deze pagina.

Kaartverkoop voorjaar 2024

De ticketverkoop voor de voorstellingen van het voorjaar start op woensdag 29 november om 17 uur enkel online via de webshop. Vanaf 30 november kun je ook tickets reserveren telefonisch (050 819 900), in Bibliotheek-infopunt (Kapellestraat 19) en in de bib van Ruddervoorde (Sportstraat 2).

Praktisch

 • Per voorstelling kan 1 persoon maximum 15 kaarten bestellen.
 • Verkochte kaarten worden niet teruggenomen, tenzij bij annulering van de voorstelling.
 • Er worden enkel losse tickets verkocht, geen abonnementen.
 • Wil je graag een factuur van je bestelling? Kom de tickets dan bestellen aan de balie in Bibliotheek-infopunt of de bib in Ridefort. Een medewerker doet dan het nodige voor jou.
 • Bestel je online?
  • Wie online reserveert, betaalt meteen online.
  • Is het gratis, vergeet niet door te klikken naar ‘Aankoop tickets - Betalen en Bevestig’.
  • Na betaling ontvang je je ticket.
  • Print je ticket. Dit is jouw toegangsbewijs. Of toon het op je smartphone.

Kortingen

Jongeren tot 26 jaar, 65-plussers en wie een European Disability Card (EDC) heeft, krijgen een korting van 10%. Bij afname van 15 kaarten voor eenzelfde voorstelling krijg je eveneens een korting van 10%. Kortingen zijn niet van toepassing bij familie- en filmvoorstellingen. Kortingen zijn niet cumulatief.

Annulering voorstelling

Bij annulering van een voorstelling word je verwittigd en worden de tickets terugbetaald.

Niet-uitverkochte voorstellingen

Bij niet-uitverkochte voorstellingen kun je – een kwartier voor aanvang van de voorstelling – tickets aan de helft van de normale toegangsprijs kopen met een minimum van 5 euro per persoon. Hiervoor kun je terecht in de locatie waar de voorstelling plaatsvindt. Reserveren is niet mogelijk.

UiTPAS Regio Brugge

De UiTPAS Regio Brugge is een vrijetijdspas, waarmee je punten spaart op tal van cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten. Scan je UiTPAS bij elk van deze voorstellingen en spaar zo punten. De gespaarde punten ruil je in voor tal van mooie voordelen, zoals korting op een toegangsticket,
een gratis drankje of een unieke beleving.