Compostvaten en -bakken

Inhoud

De gemeente wil het thuiscomposteren en het recycleren van snoei- en grasafval in de tuin bij gezinnen aanmoedigen. Tot 60% van het restafval bestaat uit groenten-, fruit-, en tuinafval en dit kan perfect thuis verwerkt worden tot bruikbare compost = bodemverbeteraar in tuin en bloembak.

Het gemeentebestuur van Oostkamp biedt haar inwoners de mogelijkheid om compostvaten en compostbakken te kopen aan een sterk verlaagde prijs (zolang de voorraad strekt). 

  • Een compostvat is een vat van ongeveer 250 liter met verluchtingsgaten en is een goede oplossing voor het afval van kleine tuinen (tot 300 m²). 
  • Een compostbak is gemaakt uit latten gerecycleerde kunststof en heeft een inhoud van ongeveer 1 m³. Tussen de latten zijn omvangrijke luchtsleuven gelaten. Een compostbak is evenwaardig aan minstens 2 compostvaten en is dus vooral bedoeld voor middelgrote tot grotere tuinen. De compostbakken worden aangeboden in de vorm van een bouwpakket.

Compostdemonstraties

Er wordt regelmatig een demonstratie composteren in bakken en vaten gegeven. Wie recent een compostvat of -bak kocht, wordt op de hoogte gehouden van deze demonstraties.

Kostprijs

  • Het compostvat kost 15 euro. Naast het compostvat krijgt je ook een mengstok en een instructieboekje.
  • De compostbak wordt aangeboden aan 50 euro/stuk

Beide kan je aankopen op het recyclagepark in de Siemenslaan.

Meer info

Alle parkwachters  op de recyclageparken zijn ook compostmeester. Spreek hen gerust aan en stel je vragen. je kan hen ook contacteren via tel 050 819 857  of per e-mail naar composteren@oostkamp.be.

Info over thuis composteren