Collectie in de bib

Inhoud

De bibliotheek heeft een uitgebreide collectie. We zetten ze even op een rijtje:

ROMANS

Natuurlijk kun je in de bibliotheek nog terecht voor een goede roman. De romans staan opgesteld volgens genre: waargebeurd, spannend (thrillers en detectives), chicklit, romantische boekenstreekverhalen, fantasyscience fiction.
De andere romans staan alfabetisch. We hebben daarnaast ook een mooie collectie poëzie, boeken met grote letters, e-boeken, anderstalige romans en volwassen strips.

INFORMATIEBOEKEN

Om gemakkelijk informatie terug te vinden, staan alle materialen rond één onderwerp samen. De bibliotheek gebruikt hiervoor ZIZO (Zonder Inspanning ZOeken), een gebruiksvriendelijk plaatsingssysteem met kleuren en pictogrammen. ZIZO bestaat uit 13 domeinen. Elk domein is verder onderverdeeld in kasten en planken. Wil je bijvoorbeeld een kookboek vinden, dan ga je naar het domein Dagelijks leven.

JEUGDBOEKEN

De bibliotheek is de ideale plaats om kinderen het plezier van lezen te laten ontdekken.

Voor de kleintjes zijn er kartonboekjes en voorleesverhalen. Kinderen uit de lagere school leren lezen met de boeken uit de bibliotheek. Jongeren kunnen ook genieten van leesboeken in een eigen jongerenruimte. Informatieve boeken en tijdschriften voor kinderen staan volgende een eenvoudig systeem met kleurtjes en pictogrammen opgesteld op onderwerp.

Een spreekbeurt voorbereiden, leuke ideetjes opdien, een hobby ontdekken,… het is zo gebeurd. Naast leesboeken, informatieboeken en prentenboeken heeft de bibliotheek ook een leuke collectie strips.

KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN

In het leescafé kun je terecht voor de dagelijkse krant of een tijdschrift. Je kunt er gratis een kopje koffie drinken. Tijdschriften kunnen net als een boek ontleend worden. Het laatst verschenen nummer van een tijdschrift wordt niet ontleend. Kranten kun je niet uitlenen en moeten ter plaatse gelezen worden.

FILM EN MUZIEK

Film en muziek kun je terugvinden in de afdeling Beeld en Geluid. De bibliotheek beschikt over een grote collectie dvd’s, cd’s en blu-rays. In het magazijn staan er daarbij ook nog 10.000 cd’s en dvd’s.
De bibliotheek biedt ook cd’s, dvd’s en blu-rays voor kinderen aan. Deze collectie staat in de jeugdafdeling.

GAMES

De bibliotheek beschikt over een collectie games voor verschillende spelconsoles: Playstation 4, Nintendo Switch en Xbox One. De games zijn onderverdeeld per leeftijdscategorie en je vindt ze in de desbetreffende afdeling.

Behalve het lenen van spellen kun je ook terecht in de gameroom waar je kunt gamen op Playstation 4 of XBox One.

 

 

Voorwaarden

Een geldig lenerspasje hebben.

Procedure

Indien je iets uit het magazijn wil ontlenen kun je dit vragen aan een medewerker.

Wat meebrengen

Je lenerspasje.

Kostprijs

Gratis voor leden van Bibliotheek-infopunt.

Uitzonderingen

Leescafé en gameroom zijn tijdelijk niet beschikbaar omwille van de coronamaatregelen.