Boekstart

Inhoud

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest, in samenwerking met de bibliotheek en Kind en Gezin.

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. We willen ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Procedure

  • Je kindje van 6 maanden ontvangt een eerste babypakket via de vrijwilligers van het consultatiebureau Kind en Gezin.
  • Voor je kindje van 15 maanden kan je in de bib een peuterpakket (2 boekjes en een stevige tas) halen. Je gebruikt hiervoor de bon die te verkrijgen is via de vrijwilligers van het consultatiebureau Kind en Gezin.

Maak je peuter gratis lid van de bibliotheek en ontdek de ruime baby- en peutercollecties in een van onze bibliotheken.

De peuterpakketten zijn beschikbaar in alle bibliotheken van Oostkamp.

Kostprijs

Gratis