38ste Zwemfestijn van 1001 meter - 13 maart 2022

Actie (grote weergave) Hoog bezoek (grote weergave)

Zwemfestijn van 1001 meter keert terug, lazen we in de krant. Inderdaad, na 2 jaar onderbreking wegens corona besloten we om de 38ste editie terug op stapel te zetten.

Toen de organisatie werd opgestart was het nog vrij onzeker wat er op 13 maart wel en niet zou mogen, of de dan geldende maatregelen het werkbaar zouden maken. Maar enkele weken vóór ons evenement ging de coronabarometer op code geel staan, en konden we dus vrij normaal organiseren. Maar de schrik zat er nog altijd een klein beetje in. Zo beslisten we vooraf om voor dit jaar de steeds spectaculaire afsluitende estafette en de globale prijsuitreiking te laten vallen.

Blijkbaar was er ook nog wat aarzeling bij de zwemmers, want de voorinschrijvingen verliepen minder vlot dan andere jaren.

Maar op zondag kregen wij toch nog 106 namen op de lijst, waarvan 11 individuele zwemmers, niet aangesloten bij een club. Er waren ook 16 jeugd en jongeren die zich inspanden om een brevet van 400, 800 of 1000 meter te halen.

Zwemclub Dolfijnen Zomergem kaapte gewoontegetrouw het meest aantal prijzen weg, doch ook de ZVO-ers lieten zich niet onbetuigd.

Beste ZVO-er was Jeroen Gernaey die zijn 1001 meter zwom in 14’17”. Beste bij de ZVO-dames was Elke Boon met een tijd van 17’44”. Bij de eendjes jongens zwom Tibo Desiere de beste tijd. De oudste deelnemende dame was gewoontegetrouw Siegrun Baumgarten, en de jongsten die 1000 meter zwemmen waren Luna S Mohammad en Lennard Van Belle.

Patrick (grote weergave)
op 14 maart 2022
LCP