ARED gaat volop voor noodhulp Covid-19

Zelf gemaakte mondmaskers (grote weergave) ARED verdeelt gratis ontsmettingsmiddelen (grote weergave)

Door de uitbraak van het Corona-virus zijn de reguliere projecten van ARED zo goed als stilgevallen. Terwijl hun activiteiten vooral gericht waren op de opvang, scholing en arbeidsrehabilitatie van straatkinderen en -jongeren in Douala en Yaounde is dit nu door pandemie nauwelijks nog aan de orde. De scholen zijn dicht, de jongeren hebben zo goed als geen werk meer en voor de (vrijwillige) begeleiders is het straatwerk zéér risicovol geworden. Daarenboven drogen de inkomsten van ARED op omdat de jongeren die - in normale omstandigheden - hun renteloze leningen terugbetaalden dit nu niet meer kunnen doen. 

De vrijwilligers van ARED blijven desondanks actief en proberen nu hulp te bieden bij het bestrijden van het besmettingsgevaar. Met de hun resterende middelen hebben zij ontsmettingsmiddelen aangekocht die zij verdelen onder hun doelpubliek (die zelf de middelen niet hebben om die aan te kopen). Op verschillende plaatsen in de stad hebben zij zeepdispensers geplaatst en ook aftakpunten voor het - tijdens het droge seizoen - schaarse water.

Intussen blijven zij ook - waar dat mogelijk is - campagne om de mensen te informeren over de noodzakelijke maatregelen om zich te beschermen tegen Covid-19.

op 14 mei 2020
LCP