11de Oostkampse Jeugdzwemloop - 01/05/2019

Wat bijkomende uitleg voor de start (grote weergave) De jongste ZVO-ster (grote weergave)

Verslag 11de Oostkampse jeugdzwemloop op 1 mei 2019

 

Een zwemloop  is een triatlon in het klein, het fietsen is er tussenuit gevallen. Maar verder wordt er gezwommen, er is een echte wisselzone en een loopparcours, alles er wat nodig is om er op de 11de Oostkampse jeugdzwemloop een waar spektakel van te maken.

De zwemproeven werden afgelegd in het zwembad, het loopgedeelte speelde zich af in park De Valkaart. Een afgebakend én afgesloten parcours garandeerde dat niemand buiten de lijntjes kon lopen.

Naast de jeugd waren er ook nog reeksen voor 16+ en volwassenen. Ook duo’s, al dan niet gemengd, stonden aan de start.


Wat cijfers en feiten:

-       De helft van de 178 deelnemers zijn aangesloten bij een triatlonclub, de anderen zijn triatlon-recreanten, individuelen, plaatselijke bewoners; leden van de zwemclubs vooral van de Valkaart, DDZZ Zomergen en ROSC Oostende. Zo hadden we 45 ‘zwemmers’ aan de start.

-       We proberen steeds het recreatief karakter te behouden op onze zwemloop. Deelnemen is belangrijk, en daarom kreeg ook iedere finisher een medaille.

-       We zijn in eerste instantie een jeugdzwemloop, maar ook de open categorie 16+ kan deelnemen. Daar kregen we wel wat mooi volk aan de start. Met Katrien Delaender hadden we de Europese kampioene 100m  bij de masters en zilveren medaille op het WK open water te Boedapest aan de start.

-       Bij de heren kregen we niemand minder dan Robin Sottiau, Europees kampioen aquatlon in zijn leeftijdscategorie aan de start. In de uitslag moest hij echter nipt de duimen leggen tegen Cédric Lemense van Zwemclub ROSC Oostende.

-       De zwemloop werd klassiek afgesloten met een duo-wedstrijd met 11 ploegen, allemaal recreanten. Zwemclub de Valkaart wist hier weer 2 podiumplaatsen te bemachtigen.

-       Iedereen mocht na afloop een mooi pakketje naturaprijzen afhalen.

 

De zwemloop was terug een organisatie van ZVO samen met DVB–Duatlonvereniging Baliebrugge met medewerking ven de Oostkampse Sportraad en van de Gemeente Oostkamp. De 12de editie zal er komen op vrijdag 1 mei 2020.

Patrick (grote weergave)
op 04 mei 2019
LCP