10de Oostkampse jeugdzwemloop

Podium meisjes 10 jaar (grote weergave) de 'think-pinkers' (grote weergave)

Iedereen weet ondertussen reeds hoe het er op een zwemloop aan toe gaat. Het is een triatlon in het klein, het fietsen is er tussenuit gevallen. Maar verder wordt er gezwommen, er is een echte wisselzone en een loopparcours, alles wat er nodig is om er op de 10de Oostkampse Jeugdzwemloop een waar spektakel van te maken.


De zwemproeven werden afgelegd in het zwembad, het loopgedeelte speelde zich af in park De Valkaart. Een afgebakend én afgesloten parcours garandeerde dat niemand buiten de lijntjes kon lopen. ’s Morgens was er wel lichtjes paniek toen bleek dat door de overvloedige regenval het parcours er redelijk drassig bij lag. We moesten het een klein stukje verleggen maar tegen de middag was het weer redelijk goed beloopbaar.


Naast de jeugd waren er ook nog reeksen voor 16+ en volwassenen. Ook duo’s, al dan niet gemengd, stonden aan de start en we mochten terug een groep van een 20-tal ex -kankerpatiënten verwelkomen die meededen met hun opvallende t-shirts RUN for think pink.

Wat cijfers en statistieken:

-       De inschrijvingen moesten voortijdig afgesloten worden. Er waren 195 voorinschrijvingen en de 179 daarvan die aan de start kwamen zorgden voor een drukte van je welste in de Valkaart..

-       Er waren 139 deelnemers bij de jeugd t/m 16 jaar, daarnaast nog eens 34 bij de 16+ en 6 duo's.

-       Er waren uiteraard de deelnemers van onze eigen ZVO, en daarnaast nog van de zwemclubs Nieuwpoort, DDZZ Zomergem en ROSC Oostende, alles samen goed voor 45 ‘zwemmers’. De kleine helft van de deelnemers was aangesloten bij een triatlonclub.

-       Als apotheose was er na de individuele wedstrijden nog een duo-wedstrijd met 6 ploegen. Zelfs de laatst aangekomen deelnemer kreeg hier een enthousiast onthaal, en ZVO bezette hier 2,5 podiumplaatsen.

De zwemloop was terug een organisatie van ZVO samen met DVB–Duatlonvereniging Baliebrugge met medewerking ven de Oostkampse Sportraad en van de Gemeente Oostkamp. De 11de editie zal er komen op woensdag 1 mei 2019.

 

Op de site www.sportraadoostkamp.be en www.zvo.be kan je ruime fotoreportages vinden van de hand van Ulrike Quintens en Romain Hallaert.


Patrick (grote weergave)
op 02 mei 2018
LCP