36ste Zwemfestijn van 1001 meter - zondag 11 maart 2018

Juryleden klaar, stuur de zwemmers maar (grote weergave) Alle prijswinnaars (grote weergave)

36ste Zwemfestijn van 1001 meter – 11/03/2018

De 1001 meter is en blijft een leuk zwemevenement en is ook bijzonder geschikt voor zij die eens willen kennis maken op een andere manier dan de klassieke competitiezwemwedstrijden. De jongste deelnemer was 6 jaar, de oudste 76, dus bijna letterlijk toegankelijk tussen 7 en 77.

Het record aantal deelnemers van vorig jaar zou moeilijk te overtreffen zijn om allerlei redenen: griepvirus, ‘concurrerende’ zwemwedstrijd en andere organisaties. Met 97 individuele deelnemers en 56 deelnemers aan de estafette kregen we misschien niet de kwantiteit maar in elk geval wel de kwaliteit aan de start en iedere zwemster/zwemster heeft zich geamuseerd.

 Deelname van de eigen Zwemclub de Valkaart, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem, Vrije Zwemmers Nieuwpoort naast enkele individuelen van Vrije zwemmers Ronse, Swimming Team Aalter en triatlonclub SMO. Daarnaast ook nog 15 niet aangesloten zwemmers. Onze eigen ZVO leverde met 40 het grootste aantal deelnemers als club.

De beste individuele tijd was bij de heren voor Lucas Van Cauwenberghe  van de Zomergemse Dolfijnen in de bijna recordtijd van 12’37” en bij de dames was dat Lisa De Braekeleer  eveneens van de Zomergemse Dolfijnen in 13’54”.

 Ook de zwemmers van de eigen zwemclub ZVO lieten zich niet onbetuigd. Beste bij de heren was opnieuw Jeroen Gernaey in een tijd van 14’38” en bij de dames was dat Melanie Decq in 17’17”.

 Klassiek werden ook de oudste en jongste deelnemers gehuldigd. De oudsten waren Siegrun Baumgarten en Dries Willekens van onze eigen zwemclub.

 Schepen van sport  Franky De Jonghe mocht de wisselbeker, een optelling van de telkens de 3 beste tijden bij de jongens en de meisjes per club, overhandigen aan Zwemclub de Dolfijnen Zomergem die de beker definitief mee naar huis kreeg.

 

Patrick (grote weergave)
op 13 maart 2018
LCP