9de Oostkampse Jeugdzwemloop

Jongste deelneemster (grote weergave) Fier met de medaille (grote weergave)

9de Oostkampse Jeugdzwemloop – een dubbele uitdaging

 

Een stukje zwemmen in het zwembad. Terechtkomen in een échte wisselzone. Direct in je T-shirt en loopschoenen schieten. Checken of je borstnummer goed zit en dan in looppas richting eindmeet voor een feestelijke finish voor elke deelnemer. Dat alles kon je beleven op de Zwemloop van maandag 1 mei 2017 in de Valkaart.

De zwemproeven werden afgelegd in het zwembad, het loopgedeelte speelde zich af in park De Valkaart. Een afgebakend én afgesloten parcours garandeerde dat niemand buiten de lijntjes kon lopen.

Naast de jeugd waren er ook nog reeksen voor 16+ en volwassenen. Ook duo’s, al dan niet gemengd, stonden aan de start.

 Bij afsluiten van de inschrijvingen stonden we op 185 deelnemers en na schrappingen en afzeggingen waren er nog 170 die aan de wedstrijd deelnamen. Gezien heel wat kinderen met een licentie deelnemen kadert deze wedstrijd eveneens in het Flanders cup circuit van de vtdl.

Wat cijfers en statistieken:

-       Er waren 150 deelnemers bij de jeugd t/m 16 jaar

-       Er waren 30 deelnemers van onze eigen ZVO die heel goed hun streng trokken tussen al dat triatlongeweld.

-       Daarnaast waren er nog deelnemers van vrije Zwemmers Nieuwpoort, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem en Royal Ostend    Swimming Club ofwel ROSC. Samen met de ZVO-ers goed voor 53 ‘zwemmers’ die deelnamen..

-       De helft van de deelnemers waren zwemmers, recreanten en/of plaatselijke bewoners zonder licentie van de triatlonliga. Daarmee zijn wij een buitenbeentje binnen de zwemlopen en dat willen we graag zo houden.

Als apotheose was er na de individuele wedstrijden nog een duo-wedstrijd met 8 ploegen. Zelfs de laatst aangekomen deelnemer kreeg hier een enthousiast onthaal.

Ook onze ‘uitzwaaiende’ burgemeester Luc Vanparys is een trouwe deelnemer en had er aan gehouden om op zijn eerste ‘vrije’ dag weer present te tekenen op onze zwemloop.

Deze jeugdzwemloop was opnieuw een organisatie van ZVO–Zwemclub de Valkaart, DVB–Duatlonvereniging Baliebrugge en Sportraad Oostkamp, en die geven al afspraak voor de 10de Oostkampse jeugdzwemloop op dinsdag 1 mei 2018.

Patrick (grote weergave)
op 02 mei 2017
LCP