35ste Zwemfestijn van 1001 meter

enthousiast voor de start (grote weergave) de winnaars (grote weergave)

Kan jij één kilometer zwemmen? Als je dat officieel wil weten dan moest je op zondag 12 maart zwembad de Valkaart te Oostkamp  induiken en je ledematen de meters laten malen. De baantjes en je tijd werden voor jou geregistreerd en het laatste metertje kreeg je cadeau.

Niet minder dan 161 mensen vonden dit een goed idee en namen dus deel aan het 35ste Zwemfestijn van 1001 meter ingericht door Zwemclub de Valkaart.

Er was de deelname van de thuiszwemclub de Valkaart met 45 deelnemers. De Bredense Bruinvissen, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem, Triathlon club Damme en Vrije Zwemmers Nieuwpoort zijn trouwe deelnemers aan onze organisaties. Nieuw dit jaar was de zwemschool van BZK-Brugse Zwemkring die afkwam met in totaal 27 jeugdige zwemmertjes en begeleiders. Daarnaast ook nog 18 niet aangesloten zwemmers of enkelingen uit een zwemclub.Dat alles samen was goed voor een record aantal van 161 individuele deelnemers en dus 161.000 gezwommen meters.

97 zwemmers verdeeld over 12 ploegen zwommen daarna ook nog eens 1000 meter in estafette, goed voor 12.000 meter extra. Daar hadden we de deelname van 7 zwemclub-ploegen, 2 ploegen van een triathlonclub en 3 recreatieve ploegen waarvan 2 familieploegen.

De beste individuele tijd was bij de heren voor William De Braekeleer  van de Zomergemse dolfijnen  in een mooie tijd  van 13’10”en bij de dames was dat Sofie Hautekier eveneens van de Zomergemse dolfijnen in 14’17”. Ook de zwemmers van de eigen zwemclub ZVO lieten zich niet onbetuigd. Beste bij de heren was Jeroen Gernaey in een tijd van 14’21” en bij de dames was dat Eline Zwaenepoel in 17’00”. De winnaar van de estafette was  de eerste ploeg van Zomergem won in een zeer scherpe tijd van 9’14”.

Oudste/jongste deelnemers en beste per leeftijdscategorie kan je vinden in de uitslag.

Het was de 35ste keer, dus een lustrumeditie. Dat wilden we niet ongemerkt laten voorbij gaan en daarom wilden we zij met het meeste aantal deelnames ook eens speciaal vermelden. Een attentie hiervoor was er voor Siegrun Baumgarten, Pascal Vanzieleghem, Roza Dejonckheere, Ines Laethem, Wouter Desiere en Roland Delafontaine.

Schepen Els Roelof mocht tenslotte de wisselbeker, een optelling van de telkens de 3 beste tijden bij de jongens en de meisjes per club, overhandigen aan de grote slokop van trofeeën,  Zwemclub de Dolfijnen Zomergem.

Patrick (grote weergave)
op 14 maart 2017
LCP