Wandeltochten Godelievestappers 2016-2017

Downloads

Beste wandelvrienden,

 

Vanaf november staan de Godelievestappers Ruddervoorde terug klaar voor het nieuwe winterseizoen. Onze winterwandeltochten gaan telkens door op de 2de zondag van de maand.

Er is altijd keuze uit minimum 6 wandelafstanden van 5 tem 22 km. Met als kers op de taart: onze Houtlandtocht, met keuze uit 9 afstanden van 5 tem 42 km.

Voor elk wat wils, dus.

 

We starten met onze Lakebosschentocht in Ruddervoorde vanuit de nieuwe startplaats Ridefort.

We wandelen richting het kasteel der Lakebosschen, waar een rustpost gevestigd is in het koetsenhuis. Wie kiest voor de 5 of 7 km kan al wandelend het kasteel niet bereiken, maar krijgt wel op het parcours de mogelijkheid om gratis met paard en koets naar de rustpost in Lakebossen te rijden. U wordt vervolgens teruggebracht naar het vertrekpunt van de koetsen, waar u uw wandeltocht kunt verder zetten.

 

De Lakebosschentocht is tevens een wandeltocht die meetelt voor de Brugse Ommeland Wandeltrofee (meer info: www.brugseommelandwandeltrofee.be). Er is gratis grime voor de kinderen.

 

Ons wandelseizoen start ook met de uitgifte van onze nieuwe spaarkaart. Wie 4 van de 5 wandeltochten van het winterseizoen 2016-2017 wandelt, krijgt op de Houtlandtocht op paasmaandag een lekker pak ‘zoetekoeke’ (peperkoek). Daarenboven belonen we op paasmaandag de 25 clubs met de meeste deelnemers op onze wintertochten met een lekker geschenk.

 

In december volgt onze Wintertocht in Loppem met een mooie groene wandeltocht door het kasteelpark van Loppem, de priorij van Bethanie en de abdij van Zevenkerken. In januari verwelkomen we u in Zwevezele voor onze Nieuwjaarstocht. Om het nieuwe jaar in te zetten bieden we iedere deelnemer een glas Glühwein aan. In februari volgt dan onze Valentijntocht met start in Baliebrugge (Sint-Godelieve Ruddervoorde). Een mooie wandeltocht over de Ruddervoordse Bergen, door het Plaisiersbos en Groenhovebos. We sluiten af met onze 42ste Houtlandtocht op paasmaandag, waarbij we terug een groene wandeltocht aanbieden door de prachtige natuur in Oostkamp en Waardamme, door Oostkampse parken en private kasteeldomeinen.

 

Vanaf zondag 13 november staan we samen met onze medewerkers terug klaar om u aangename wandeltochten te bezorgen. Onze parcoursmeester heeft terug zijn best gedaan om zoveel mogelijk autoluwe wegen en paden op te nemen in het parcours.

 

We hopen dan ook om u op onze wandeltochten te mogen ontmoeten.

In bijlage vindt u een overzicht van onze wandeltochten. Meer info vindt u ook op onze website: www.godelievestappers.be en onze facebookpagina www.facebook.com/godelievestappers.ruddervoorde.

 

Veel wandelplezier!

vzw (grote weergave)
op 26 november 2016
LCP