Dagreis met bedevaart

het kerkje van Tourpes (grote weergave) aan de kathedraal van Doornik (grote weergave)

Daguitstap met bedevaart met gids

Onze dag begon met bewolking maar dat kon de stemming niet drukken: 46 mensen stonden ruim op tijd klaar om in de bus te stappen.  

Een eerste halte om onze gids op te pikken en dan richting Froyennes waar koffie en croissants op ons wachten. En ja, dat wachten duurde wat langer dan voorzien met dank aan de files. 

Maagje gevuld dan maar verder naar Tourpes, een klein dorpje met stemmig kerkje. Even een stil moment: onze Mariale viering, een gebed, afgewisseld met korte teksten en de wondermooie stem van Hilde die een paar Marialiederen zong.

Daarna tijd om aan de inwendige mens te denken, dus op naar het restaurant waar frietjes met stoofvlees erg smaakten. 

Via rustige wegen naar Doornik met ondertussen uiteraard de deskundige uitleg van gids Roland. Doornik verrassende stad: een filmpje bekijken over ontstaan van de stad, een wandeling met bezoek aan de kathedraal, voor anderen een terrasje.

En de zon die kwam toch nog piepen. 

Verder wandelen met de bus naar Kain voor avondboterham en dan ja terug naar Oostkamp. afscheid van de gids, nog wat afsluitende humor van ondergetekende en Oostkamp kwam al terug in zicht;  Een dag waarvan iedereen het eens was: het was een prachtige dag.

Met dank aan alle vrijwilligers, gids en chauffeur

Marina (grote weergave)
op 01 juni 2016
LCP