8ste Oostkampse jeugdzwemloop

Laatste richtlijnen voor het zwemmen (grote weergave) Triomferende aankomst (grote weergave)

8ste Oostkampse Jeugdzwemloop – triatleten in spé

 

Wat is een jeugdzwemloop? Het is voor de jeugd, er wordt eerst gezwommen en daarna gelopen. Moeilijker dan dat is het niet.

Er werd dus weer duchtig gezwommen én gelopen in de Valkaart op zondagnamiddag 1 mei 2016. Dat kon gebeuren onder een mooi lentezonnetje en dat maakte het dubbel aangenaam. De zwemproeven gebeurden in het zwembad en na het passeren van een heuse wisselzone waar de loopkledij klaarlag werden een of meerdere ronden gelopen in de groene Valkaart-omgeving. De verschillende afstanden waren mooi aangepast aan de leeftijd van de atleten in de dop.

Bij afsluiten van de inschrijvingen stonden we op 181 deelnemers en na schrappingen en afzeggingen waren er nog 169 die aan de wedstrijd deelnamen. Gezien heel wat kinderen met een licentie deelnemen kadert deze wedstrijd eveneens in het Flanders cup circuit van de vtdl.

Wat cijfers en statistieken:

-       Er waren 120 deelnemers bij de jeugd t/m 16 jaar

-       Er waren 31 deelnemers van onze eigen ZVO en 10 van DVB die heel goed hun streng trokken tussen al dat 'triatlongeweld'.

-       Daarnaast waren er nog deelnemers van vrije Zwemmers Nieuwpoort, de Bredense Bruinvissen en Zwemclub de Dolfijnen Zomergem. Samen met de ZVO-ers goed voor 50 ‘zwemmers’ die deelnamen..

-       Ook 18 deelnemers van TroaGO!, een project binnen UZAntwerpen waar revaliderende kankerpatiënten trainen naar de Zwintriatlon najaar 2016.

-       103 deelnemers of 62% waren recreanten en/of plaatselijke bewoners naast 62 met een licentie van de triatlonliga. Daarmee zijn wij een buitenbeentje binnen de zwemlopen en dat willen we graag zo houden.

Als apotheose was er na de individuele wedstrijden nog een duo-wedstrijd met 9 ploegen. Zelfs de laatst aangekomen deelnemer kreeg hier een enthousiast onthaal.

Aan het einde veel tevreden gezichtjes gezien, soms wel een kleine ontgoocheling na een net-niet-gehaalde-medaille, maar nadien toch iedereen tevreden naar huis, mét of zonder medaille maar allemaal met een mooi pakketje naturaprijzen.

Deze jeugdzwemloop was opnieuw een organisatie van ZVO–Zwemclub de Valkaart, DVB–Duatlonvereniging Baliebrugge en Sportraad Oostkamp, en die geven al afspraak voor de 9de  Oostkampse jeugdzwemloop op maandag 1 mei 2017.

Patrick (grote weergave)
op 02 mei 2016
LCP