34ste Zwemfestijn van 1001 meter

Klaar om er in te vliegen (grote weergave) Een beker winnen is altijd leuk (grote weergave)

De uitdaging was op je eigen tempo 1 kilometer aan één stuk door te zwemmen, het laatste metertje kreeg je cadeau. Het was een pittige uithoudingstest voor alle ledematen. Je kon zwemmen tegen de tijd of puur voor de voldoening, dat bepaal je op het Zwemfestijn van 1001 altijd meter helemaal zelf.

De tijd werd voor je opgenomen een ook de afstand werd voor jou geteld, elke kilometerzwemmer kreeg een aandenken, er stond een wisselbeker klaar voor de beste clubprestatie en er was ook een gratis estafette door voor ploegen van maximum tien deelnemers.

Wat leverde dat op in cijfers?

  • De deelname van de eigen Zwemclub de Valkaart, de Bredense Bruinvissen, Vrije Zwemmers Ronse, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem, Triathlon club Damme en Vrije Zwemmers Nieuwpoort met daarnaast ook nog 17 niet aangesloten zwemmers was goed voor 138 individuele deelnemers, die op zich goed waren voor 138.000 meter zwemmen.
  • 84 zwemmers verdeeld over 11 ploegen zwommen daarna ook nog eens 1000 meter in estafette. Er waren 5 ploegen van een zwemclub, 1 triatlonclub en 5 recreatieve ploegen waaronder het schepencollege en een volledige familieploeg. Zij waren goed voor nog eens 11.000 meter extra.
  • De beste individuele tijd was bij de heren voor Dennis Dieussaert  van de Bredense Bruinvissen  in een bijna-recordtijd van 12’56”en bij de dames was dat Lisa De Braeckeleer van Zwemclub de Dolfijnen Zomergem. Ook de zwemmers van de eigen zwemclub ZVO lieten zich niet onbetuigd. Beste bij de heren was Wouter Desiere in een tijd van 14’34” en bij de dames was dat Eline Zwaenepoel in 16’40”.
  • De eerste ploeg van Zomergem won de estafette in een zeer scherpe tijd van 9’48”.
  • De schepen van sport mocht de wisselbeker, een optelling van de telkens 3 beste tijden bij de jongens en de meisjes per club, overhandigen aan de grote slokop van trofeeën,  Zwemclub de Dolfijnen Zomergem.
Patrick (grote weergave)
op 15 maart 2016
LCP