Verslag : Reis Saarland met Ziekenzorg

Groepsfoto (grote weergave) Gids Magda in actie (grote weergave)

Verslag : Reis naar het Saarland van 5 tot en met 8 mei 2015 met Ziekenzorg Ruddervoorde en Oostkamp  i.s.m. het verbond Brugge

 

Wat een bofkonten waren wij toch, vier dagen mooi weer terwijl het in ons Belgenlandje koud, winderig en regenachtig was.  Onze 41 deelnemers hebben in alle opzichten genoten van de reis.

Het Saarland, wel eens het middelgebergte van Duitsland genoemd, is het mooist in de lente wanneer alles in bloei staat en daar waren wij getuigen van.  Als je door deze bosrijke streek met veel niveau verschillen rijdt  kan je genieten  van een mooi schouwspel.  Prachtige kleurschakeringen van groen volgen elkaar op.  De streek wordt ook gekenmerkt door zijn vele stuwmeren.  Ons hotel lag trouwens aan een meer, wat dan weer de mogelijkheid gaf om er omheen te wandelen wat dan ook gebeurde.

We hebben veel bezocht maar het was niet overladen.  We hebben zelfs door een benedictijner pater uitleg gekregen over het monnikenleven in een abdij. Een boottocht op de Saar met een doortocht door een sluis, een treinritje door het romantische stadje Saarburg, een rondleiding in de wijnkelders Sankt-Martin met een degustatie van hun mousserende wijnen, bezichtiging van een Romeinse villa waar de latrines voor veel hilariteit zorgden, een wandeling door Sankt-Wendel met bezoek aan de basiliek en wat we niet mogen vergeten is de rondleiding in het porseleinmuseum van Villeroy en Boch.

Ons hotel in  Weisskirchen viel over heel de lijn best mee.  We hebben niemand horen klagen over de kamers of het eten.

Onze gids Magda heeft dat weer prima gedaan en onze chauffeur Dirk was zeer behulpzaam bij het in- en opstappen van de bus.

Dankzij de hulp van onze bestuursleden en het enthousiasme  van de deelnemers konden we er weer een prachtige reis van maken en wordt er nu al nagedacht waar we volgend jaar naar toe zullen trekken.

Josée Vandenberghe

Verslaggever

Josée (grote weergave)
op 10 mei 2015
LCP