33ste Zwemfestijn van 1001 meter

Nog 250 m. te gaan (grote weergave) De prijswinnaars (grote weergave)

Op zondag 15 maart 2015 was het weer druk in zwembad de Valkaart, want de lokale ZVO organiseerde er reeds voor de 33ste keer zijn Zwemfestijn van 1001 meter.

Niks zo makkelijk als deelnemen aan die 1001 meter. Je schrijft je in, schiet in je zwempak en op het signaal duik je het water in. Je komt er pas terug uit na 40 lengtes of 1000 meter gezwommen te hebben. Dat laatste metertje, dat kreeg iedereen dit jaar cadeau. Er is iemand die voor jou de lengtes telt en de tijd noteert, en op het einde krijg je je welverdiende diploma en gadget.

Er was de deelname van uiteraard de eigen Zwemclub de Valkaart, de Bredense Bruinvissen, Vrije Zwemmers Ronse, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem en Duatlonvereniging Baliebrugge. Daarnaast ook nog 19 niet aangesloten zwemmers. 

Er waren 144 individuele deelnemers die samen dus 144.000 meter zwommen. Een ludieke afsluiter van het Zwemfestijn is een estafette over 1000 meter met ploegen van max. 10 deelnemers. Daarvoor kregen we nog 92 zwemmers verdeeld over 12 ploegen in het water die samen ook nog eens 12.000 meter zwommen.

De beste individuele tijd was bij de heren voor Lucas Van Cauwenberghe van Zwemclub Dolfijnen Zomergem en bij de dames was dat Morgan Cacqaert eveneens van Zomergem. Beste dame en heer van de plaatselijke zwemclub ZVO waren Sjoukje Dufoer en Jeroen Gernaey.

De estafette werd gewonnen door de eerste ploeg van Zomergem in een nieuwe recordtijd van 9’08”.

De Wisselbeker Schepen van Sport, een optelling van de telkens de 3 beste tijden bij de jongens en de meisjes, werd voor de 3de keer op rij gewonnen door Zwemclub de Dolfijnen Zomergem, en dus mogen ze de beker definitief behouden.

 

Patrick (grote weergave)
op 17 maart 2015
LCP