Ziekenzorg midweek in Oostende

groepsfoto deelnemers (grote weergave) gezamenlijk tafelen (grote weergave)

Ziekenzorg Oostkamp en Ruddervoorde i.s.w. met het Verbond Brugge

Verslag : Verblijf in “Hotel Europe” Oostende van 1 tot en met 5 september 2014

Op de eerste schooldag 1 september 2014 zijn we met 35 deelnemers vertrokken naar “De Koningin der Badsteden” Oostende voor een verblijf van 5 dagen.

Terwijl de jeugd, die hopelijk met volle teugen heeft genoten van de vakantie, plaats nam op de schoolbanken, genoten wij van een aangenaam herfstweertje aan de kust.  

Het Europe hotel werd reeds herhaalde malen gekozen wegens zijn interessante ligging in het stadscentrum, dicht bij de strandpromenade en de zee, dicht bij de winkels, tearooms, tramhaltes, markten …enz…

Eén van de meest opvallende activiteiten, waar iedereen aan deelnam, was het treinritje door Oostende-Centrum en de omgeving van de vismijn, het Visserskapelletje in Bredene en de stop in café-restaurant “Het Fietskotje” waar we pannenkoeken “aan de lopende meter” konden degusteren, een specialiteit van het huis.  De chauffeur van het treintje en tevens gids heeft ons op een aangename manier toelichting gegeven onderweg.

De zoektocht in de stad, uitgestippeld door Roos, was een succes. Verschillende groepjes hebben deelgenomen en aangezien ze allemaal goeie resultaten behaalden moest een schiftingsvraag de winna(a)r(es) aanduiden.

De overzet met de boot naar de andere kant van Oostende was een attractie op zich.

Iedere avond was er, voor de geïnteresseerden, een activiteit voorzien zoals bingo, een quiz, kaarten..enz…

Aan de reacties te horen, konden we afleiden dat een dergelijk verblijf aan de kust zeker voor herhaling vatbaar is.

 Het wordt echter moeilijk om aan de kust een betaalbaar hotel te vinden waar men in groep kan logeren op basis van volpension.  Roos en Gerda zullen weldra hun zoektocht naar een hotel in een andere badstad heraanvatten en hopelijk hebben ze succes.  De deelnemers houden van afwisseling,  zodat we niet ieder jaar in hetzelfde hotel zullen logeren.  

Dank aan alle vrijwilligers die deze vakantie mogelijk gemaakt hebben, in het bijzonder aan Roos en Gerda die er in geslaagd zijn om weeral een mooi programma uit te stippelen.

 

Josée Vandenberghe

 

Verslaggever

 

Josée (grote weergave)
op 06 september 2014
LCP